headersevendayssvartvitrosa2

Lucia 13: Sy en luciakrona i filt

Skrivet av Hanna Stigzelius 13.12.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

13Saaanta Lucia, ljusklara hägring, sprid i vår vinternatt.... Luciadagen idag. Jag har alltid lussat som liten. Var väl bara ett år gammal när jag lussade första gången. Och varje år lussade sedan jag och mina systrar. Den traditionen vill jag absolut föra vidare till mina barn.

Så i år har jag sytt en luciakrona i filt, inspirerad av denna (adlink!). En riktigt barnvänlig version med andra ord eftersom den varken bränns eller går sönder. Och två ljus att ha i handen sydde jag också. Jag sydde de stora sömmarna på maskin men man kan nog bra sy allt för hand också. Det enda man behöver är grön, vit, röd och gul filt, vadd (jag köper alltid vadd på kierrätyskeskus pysselavdelning!) och sytråd som behövs. Det är bara att sy rör, fylla dem med vadd och brodera fast. I ändan på kronan satte jag karborreband så man kan ändra på kronans storlek. Min krona passar både på mitt huvud, och på Lillasysters! 

luciaEtt ljus till Lucia och ett till... spiderman... Hubbe vill nämligen vara spiderman i vårt luciatåg!

lucia1Kronan! Fem ljus och en krona i grön filt. Rött sidenband skall ännu knytas runt bara jag kommer mej iväg till sybehörsbutiken...

lucia3Jag blev mer än nöjd! Och jag hade allt material hemma så för mej kostade kronan ingenting. 

Kommentarer

  • Sofia 13/12/2016 7:42pm (6 år sen)

    Oj vad söt! Har sett liknande virkade men jag får så ont i handleden av virkande så det här var ju ett super tips!

    • Hanna Stigzelius 13/12/2016 8:33pm (6 år sen)

      Jag hade också först tänkt virka, men så såg jag den här i tyg till salu så då tänkte jag att "hur svårt kan det vara". Och det var ju inte alls svårt. Tog typ en kväll att sy :)

Skriv en kommentar