headersevendayssvartvitrosa2

Lucka 10: Snöbollar

Skrivet av Hanna Stigzelius 10.12.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:

julkalendern10

Igår satte jag igång julgodisfabriken. Jag brukar göra en 5-6 olika sorter varje år, minst. De flesta är gamla beprövade klassiker som jag gör varje år. Men någon nyhet måste jag alltid testa. Jag gillar när det är riktigt enkelt, men resultatet blir riktigt gott. De här snöbollarna kvalar just in på det. För att fixa dina egna julgodis-snöbollar behövs bara två ingredienser. En burk med sötad kondenserad mjölk och 200g kokosflingor. Blanda först den kondenserade mjölken med kokosflingorna i en kastull. Sätt sedan på plattan på medelvärme och rör hela tiden. Låt småsjuda i cirka 5 minuter. Smeten skall bli alldeles kladdig. Stjälp över i en annan skål och låt svalna. Rulla sedan små bollar av smeten som du rullar i kokosflingor. Klart! Förvara snöbollarna kallt. De håller sej i kylskåpet en dryg vecka. 

snobollarSuperenkelt julgodis, med bara två ingredienser!

snobollar1De smakar som innehållet i bounty! Mmm! Om man vill så går det säkert utmärkt att doppa dem i smält mjölkchoklad och göra eget bounty också. Men jag ville hålla det så enkelt som möjligt.

snobollar2Julgodisfabriken i gång-check!

Kommentarer

  • Kokerskan 15/12/2018 4:56pm (2 år sen)

    Undrar hur stor förpackning kondenserad mjölk det var tänkt? Försökte själv med en som var 304 ml. "Degen" blev en klump, där man inte kunde skönja något sjudande. Var det så det var meningen?

    • Hanna Stigzelius 16/12/2018 8:32pm (2 år sen)

      Jag har i alla falla bara hittat en storlek på burkar med kondenserad mjölk, tror det är 397g de innehåller eller nåt liknande. Så en sån använde jag. Om du hade en med bara 304 kanske det var det som var problemet?! Och min smet blev nog också ganska klumpig. Sedan efter att de svalnat så rullade jag bollar och rullade dem i kokos. Å så där värst mycket skönjde jag nog inte sjudandet i min smet heller. Mer att jag märkte att det var riktigt varmt, men inte så det började koka/brännas.

Skriv en kommentar