headersevendayssvartvitrosa2

Lucka 12: Vik en papperstjärna

Skrivet av Hanna Stigzelius 12.12.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

12I dagens lucka hittar ni lite papperspyssel. Det enda som behövs är vanliga vita kopieringspapper, sax, linjal och dubbelsidig tejp. Det är också lättare ifall man printar ut en modell till exempel denna. Har man ingen printer kan man också rita igenom på ett vitt papper genom att lägga det mot datorns skärm.  

Rita och klipp ut fem stycken stjärnbitar. Rita och in strecken enligt modellen. Vik längs med alla sträck (inåt, annars syns strecken!). Limma fast den långa sömmen på biten. Gör lika med alla. Sedan är det bara att trixa in dem fast i varandra med mera limtejp. Speciellt den sista var lite trixig, men det gick. Kanhända att det är lättare om man tar stadigare papper än vanligt kopieringspapper... Eller så är det bara svårare?! Jag tycker stjärnan blev riktigt fin. Och vill man kan man ju stansa eller skära ut mönster också. Eller använda sej av mönstrat papper, kanske tapet?!
1pappersstjarna1En pappersstjärna vikt av vanligt kopieringspapper.

1pappersstjarnaRita och klipp ut fem enligt modellen ovan. Vik och klistra dem dem sedan som till vänster.

1pappersstjarna2Limma fast mittbitarna i varandra en efter en. Att få fäst stjärnan med den sista var lite knepigt men det gick!

1pappersstjarna3Min stjäna fick komma upp på Stringhyllan i köket! Den börjar bli rätt julig nu.

1pappersstjarna4Man kan ju exempelvis pyssla flera, i olika färger och storlekar och hänga på väggen?! Eller göra en lite mindre och sätta i toppen av granen (med ett fäste av ståltråd till exempel!)

 

 

Kommentarer

  • Mirja 12/12/2016 11:29pm (6 år sen)

    Vad snyggt med en så stor stjärna! Oftast ser man bara anvisningar för små :) Tack för denna!

Skriv en kommentar