headersevendayssvartvitrosa2

Lucka 14: Mariannetryffel

Skrivet av Hanna Stigzelius 15.12.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

lucka14

Oj då, det är visst inte den fjortonde idag längre. Det blev visst en lucka i luckorna, hehe. Men jag tycker i alla fall att jag är ganska skicklig som klarat mej så här långt utan att missa nån dag. Och faktiskt så publicerade jag en bild på innehållet i dagens lucka på instagram! Men sen glömde jag liksom lite bort att blogga också. Men ingen större skada skedd tänker jag. De flesta har väl ändå varit upptagna med att shoppa julklappar, klä julgranar och baka julgodis detta veckoslut, så det är väl knappt någon som hunnit märka att en lucka blev lite efter...

Dessutom är även dagens lucka en återvänd en. För dessa mariannetryfflar har jag bloggat om redan i julkalendern 2016. Men eftersom de är så enkla och goda så förtjänar det att få bloggas om igen. 

Mariannetryffel
1 dl grädde
250g mörk choklad
ca. ½ dl krossade marianne karameller
kakao av fin kvalitet/florsocker

Koka upp grädden, ta bort från värmen och sätt i chokladen. Rör om tills chokladen smält. Häll i mariannecrushen. Låt stå kallt en stund, tex. över natten. Ta hjälp av en sked och klicka små bitar av smeten i din hand som du rullar till små bollar. Rulla bollarna i kakao eller florsocker och sätt i små formar. Sätt bollarna i små konfektformar. Förvara tryfflarna kallt.

DSC00854Små hemlagade tryfflar imponerar på vem som helst. Och de är så goda att de smälter i munnen!resizedimage800532 sevendaysjulgodis2Vem skulle du ge en ask med hemlagade tryfflar till? Eller skulle du äta alla själv?

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar