headersevendayssvartvitrosa2

Lucka 14: Ritningar till pepparkakshus

Skrivet av Hanna Stigzelius 14.12.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

14Jag tror att jag bakade mitt första pepparkakshus medan jag ännu gick i lågstadiet?! Efter det har jag säkert bakat uppemot 50 stycken. Minst! I flera år bakade jag nämligen en hel liten stad och gav bort hus till julklapp. Sedan barnen kom har jag inte fixat hus varje år. Tiden och energin har inte funnits där. Men i år blir det ett. Och jag fixade ritningar som också ni kan använda! 

Bara att klicka HÄR och printa ut. Ett trix är sedan att baka ut degen direkt på bakplåtspappret så omformar sej inte bitarna då de flyttas till plåt. Att lite riva dem på rivjärn om de är ojämna kan också hjälpa. Och så gör jag också oftast nåt exemplar extra av varje bit ifall nåt sedan går sönder i ihopbyggningsfasen så man inte behöver börja gråta då... 

Eftersom jag inte hann dekorera mina hus medan det ännu fanns fotoljus så får ni dekorationstips och bilder i morgondagens lucka!

pepparkakshusPrinta ut modellen och klipp ut delarna!

pepparkakshus1Kavla ut degen ovanpå bakplåtspappret och skär försiktigt ut dina delar. 

pepparkakshus2Om det behövs kan du lite skära/justera delarna med en kniv direkt då de kommit ut ur ugnen och ännu är mjuka. 

pepparkakshus3Jag brukar montera innan jag dekorerar. Tycker det är lättare så, annars syns ju bara fogarna på dem och godiset trillar av... 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar