headersevendayssvartvitrosa2

Lucka 15: Dekorera pepparkakshus

Skrivet av Hanna Stigzelius 15.12.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

15Ja det där... Dagens lucka gick nu kanske inte helt som på Strömsö. Jag skulle ju tipsa om mina bästa pepparkakehusdekorationstips, det lovade jag igår. Men nu blev mina hus kanske inte riktigt så fina som jag hade önskat. Men har man lovat så har man lovat. Mina bästa tips är väl kanske, gör inte som jag! Se med andra ord till med att ha gott om tid. Gör inte en strut av bakplåtspapper som du försöker limma ihop med tejp. Det håller inte utan du har sedan glasyr all over the place... Det som funka var dock att vispa äggvitorna innan man sätter i florsockret! Så det tipset kan ni följa. Och kanske jag borde dekorera dem i bitar nästa gång. Det var nog lite småkrångligt att fixa sidorna så här. Så gör det om ni kan. 

dekorationVispa äggvitorna hårda med elvisp innan du sätter i florsockret. Det blir mycket bättre glasyr då!

dekoration1Gör inte en strut av bakplåtspapper! Det håller inte ihop... Panda hade bra små askar med passliga dekorationsgodisar. 

dekoration2Tadaa! Made by Hanna 31år... Fastän det kanske ser mer ut som Hubbe 3 år... Heh. Men han var på dagis och är totalt oskyldig!

dekoration3Om du inte orkar med bränt socker och hela hus, så kan du ju bara baka pepparkak i form av ett platt hus och dekorera det!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar