headersevendayssvartvitrosa2

Lucka 17: Vitchokladstryffel med pepparkakssmak

Skrivet av Hanna Stigzelius 18.12.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

julkalendern17

Hupsidupsi, lucka nummer sjutton glömdes visst bort! Men jag skyller på att jag blev så till mej av att Syrran ringde och meddelade att hennes vatten gått, så jag glömde bort allt runt om kring och kunde bara tänka på att jag troligen skulle bli Trippel-Moster under natten. Men bättre sent än aldrig. Så idag får vi då istället två inlägg under en dag. Vi börjar med gårdagens lucka, som innehåller ännu ett julgodis. 

I många år har jag rullat egen tryffel. Det är superenkelt, smakar helt otroligt gott och verkar lite lyxigt och svårt. Dessutom kan man förändra tryffeln nästan i oändlighet genom att använda olika sorters choklad samt olika smaksättning. Tidigare har jag bland annat bloggat detta recept på denna mariannetryffel. I år testade jag på att göra en vitchokladtryffel med pepparkakssmak. Och den blev så god att det nu finns bara några få tryfflar kvar... Så ni som väntar er en julgodisask i julklapp av mej skall inte vänta er denna för den kommer ta slut innan det är dags att packa lådorna! 

För att göra din egen tryffel behöver du (det blir ca. 25 tryfflar):
1 platta Pandas vitchoklad med pepparkakssmak (145g)/Vanlig vitchoklad samt 2 söndersmulade Annas pepparkakor
0,5 dl grädde
15 g smör
ca 5 st söndersmulade Annas pepparkakor att rulla tryfflarna i
konfektformar 

Häll grädden och smöret i en kastrull och värm upp under omrörning. Sätt i den hackade chokladen (och ev pepparkakssmul om du har vanlig vitchoklad), rör till en smet och häll över i en djup tallrik. Låt svalna och ställ kallt i några timmar. Smula pepparkakorna till riktigt fint smul och ha dem i en annan djup tallrik. Ta med hjälp av en tesked små bitar av tryffelsmeten, rulla till en liten boll och rulla den i peppissmulet. Lägg i en konfektform. Gör så tills smeten är slut. Klart!

1vitchokladtryffel1Jag tyckte det matchade extra fint med guld- och silver formar till tryfflarna. Så de ser extra lyxiga ut. 

1vitchokladtryffelJag gjorde dessa i lördags, och de här sju stycken är alla som är kvar idag...

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar