headersevendayssvartvitrosa2

Lucka 2: Adventskalender för söndagarna

Skrivet av Hanna Stigzelius 02.12.2017 | 0 Kommentarer

2Mina barn är ju "bara" 2 och 4år gamla. Godiskalendrar i alla ära, men att de ska äta choko eller godis varje dag i nästan en månad känns liksom inte helt bra. Därför har vi inte ännu introducerat godiskalendrar till dem. Innan jag fick barn tänkte jag också att jag absolut vill fixa paketkalender till mina barn. För någon sån hade jag aldrig när jag var liten. Meeen, två barn, tjugofyra paket?! Det blir liksom 48 små grejer. Jag känner att jag verkligen inte har tid att fixa det. Ingen chans. Och jag tycker ju ändå om att pyssla och paketera och fixa...

Om du känner som jag, men ändå kanske har lite dåligt samvete över att dina stackars barn inte får någon paketkalender, har jag nu en lösning. Nämligen adventskalendern. Och med advent menar jag här adventssöndagar, så du hinner ännu fixa kalendern eftersom första advent är först imorgon! Det behövs alltså bara fyra luckor/paket per barn som de får öppna varje söndag. Väldigt mycket mer hanterbart än tjugofyra paket... Och om söndagarna känns det också helt okej med nån liten godis. Men inte varje dag liksom. Jag vek egna papperspåsar av vanligt vitt kopieringspapper. Instruktion för hur du viker en påse hittar du här. 

2kalenderDet tog kanske en kvart att vika de här åtta påsarna. Silverrundlarna klippte jag ut av glittrigt paketpapper. 

2kalender1Kalenderinnehåll: Strumpor, rosetter, pokemonkort, mylittlepony-tarror, diy-slime, vulkandino och lite smågodis. 

2kalender2Jag hängde upp kalendern i stringhyllan i Pockethyllan i köket.

2kalender3Kompromisskalendern kanske man kan kalla den här?!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar