headersevendayssvartvitrosa2

Lucka 2: Nedräknare till julen

Skrivet av Hanna Stigzelius 02.12.2019 | 0 Kommentarer

lucka2

Andra december idag, och dags för lucka två. Liksom tidigare år gillar jag att ha en nedräknare så det blir tydligt, speciellt för barnen, hur många dagar det är kvar till julafton. Luckkalender i all ära, men särskilt tydligt hur många dagar det är kvar är det ju nog inte med en sån där luckorna ligger huller om buller. Tidigare år har vi haft nedräkningsljus, julgran med bollar och tomte med skägg som växer varje dag. 

I år blev det en variant som man kan ha flera år. Ett ljus av papper med en stjärna som flyttas på för att visa vilken dag det är. Varje dag flyttas markören lite närmare julafton. Man kan dessutom flytta den i vilken riktning man vill. Antingen från 1 framåt, enligt vilken dag det är. Eller från 24 framåt enligt hur många dagar det är kvar till dagen D. Smart va!?

bloggminskadeDSC01889Ljuset är gjort i kartong med en låga av silkespapper.bloggminskadeDSC01888Man kan själv välja om ljuset räknar från ett eller 24.bloggminskadeDSC01886Hemma hos oss står ljuset på matbordet.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar