Lucka 2: Nedräkningsgran

fredag 2 december 2016 - 09:00 | 4 Kommentarer

4Redan dags för lucka två! Hubbe ville ju också ha en egen nedräkningskalender förstås. Han är nämligen lite för liten för levande ljus och att kruxa snygga krux på mitt nedräknignsljus. Så han fick en egen, en nedräkningsgran i papper. Varje morgon klistrar vi till en julgransboll på granen. Och när granen är fylld, ja då är det julafton! Dessutom hjälper siffrorna till att hitta rätt siffra på hans andra julkalendrar, där inte siffrorna kommer i rätt ordning som här. Så pedagogisk är kalendern också till och med. Inte bara rolig och fin. 

För att göra din egen julggran-nedräknigskalender behöver du grön kartong, lite annan färgad kartong för kulorna, tusch och sax. Sedan är det bara att klippa ut granen, 24st kulor och rita bollar med siffror på granen. Lite dubbelsidig tejp är också bra att ha för att fästa bollarna. Bara 22 dagar kvar nu. 

lucka2granJag gjorde först en modell på granen av ett gammalt kuvert som vi hade i pappersinsamlingen. Bollarna gjorde jag med hjälp av en stans. Men att klippa på frihand funkar lika fint!

lucka2gran1Hubbe får välja vilken färgs kula han klistrar varje dag. Idag blev det gul.

 

 

Kommentarer

 • Annika

  03.12.2016 19:46 (2 år sen)

  Tack för tipset! Den var så enkel att göra och barnen blev glada! Här kör vi med överlopps UNICEF-tarror istället för bollar. Försökte få hit en bild av vår gran hit till kommentatorsfältet men det gick tyvärr inte.

  • Hanna Stigzelius

   04.12.2016 20:38 (2 år sen)

   Jag letade faktiskt efter boll-tarror men hittade inga i butiken :) Äsch att det inte går att kommentera med bilder! Men er gran blev säkert fin!


 • Sarah Nedergård

  05.12.2016 19:04 (2 år sen)

  Såå smart! :)


 • Kitty

  07.12.2016 09:00 (2 år sen)

  OJ, snyggt! Och pedagogiskt! :)
  /Kitty


Skriv kommentar