headersevendayssvartvitrosa2

Lucka 2: Sy en advenstkalender

Skrivet av Hanna Stigzelius 02.12.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

julkalendern2På flera ställen har jag i år sett adventskalender med fyra "pås-luckor" att köpa. Tex en sådan här från Ferm Living (adlink!). Att köra paket varje dag fram till jul tycker jag är helt galet. I vår familj skulle det ju bli 48 små paket att först hitta på innehåll till och sen paketera, nej tack! Men 2x4 paket kanske jag klarar av. Förra året gjorde jag ju så här. Men i år satte jag mej vid symaskinen och försökte mej på en egen version av huskalendern. Den blev nu inte riktigt lika fin som om den sytts av något skickligt barn i Indien eller så. Men den duger! Tyget hade jag i skåpet men glitterfärgen måste jag köpa. Att få till påsarna så att de skulle rymmas in paket i dem var inte heller det lättaste! Men jag gjorde det på nåt sätt. Vet inte heelt hur. Det är ofta så när jag syr. Att jag lite tar det som det kommer. Så tyvärr har jag inte någon närmare guide för hur jag gick till väga. Bara sy är mitt råd! Och blir det inte helt perfekt är det väl inte hela världen.

adventskalenderJag ritade på frihand ut ett hus. Sicksackade kanterna, vek in och sydde raksöm. Sedan klippte jag till "luckorna". Sicksackade och vek ner framkanten och sydde den. 

adventskalender1Jaa, den blev ju lite skruttig på sina ställen.... Men barnen bryr sej inte hehe. Två pinnar behövdes också fästas vid kalendern så den skulle hålla formen. En vid kanten nere. Och en från huskantens rand till andra sidan. Siffrorna klistrade jag dit med glitterlim.

adventskalender2Fylld med små överraskningar för varje adventssöndag. I dagens lucka hittade barnen toppavantar och en lite snöglob var. Nästa söndag blir det badbomber och pyssel-set. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar