headersevendayssvartvitrosa2

Lucka 20: Gör en sista minuten DIY julklapp med barnen

Skrivet av Hanna Stigzelius 20.12.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

julkalendern20

Med bara några dagar kvar till jul tänker jag tipsa om en rolig DIY julklapp att fixa tillsammans med barnen. Och samtidigt hoppas jag att mina föräldrar inte läser bloggen nu före jul... Men jag tror inte det. De brukar inte vara så flitiga läsare nuförtiden och jag tror de borde vara rätt så busyga nu före jul. (Men om ni Mamma och Pappa läser detta så sluta åtminstone NU!). Vi har redan tidigare gjort samma grej med barnen inför Svärmors födelsedag och till Maken inför Farsdag, så jag vet att succen är given.

Det som du behöver är:
en vit mugg (jag köpte mina på Prisma)
porslinstusch
Deko-lack färg eller annan hobbyfärg som lämpar sej för porslin som sen kan härdas i ugnen

Sen är det bara att låta barnen måla och dekorera muggarna. Lillasyster gick lite bananas med färgerna och målade en Picassoinspirerad regnbågsmugg till Mormor. Medan Hubbe lät sej inspireras av Dinosaurier och målade en vulkan, palmer och en stegosaurus på den som Morfar skall få. Efter att färgen torkat i någon timme, så satte jag in muggarna i ugnen på 170 grader i 30 minuter. Efter det här håller färgen maskindisk. Makens mugg som han fick till Farsdag har i alla fall hållit redan många diskar!

muggmaleriVulkanmålning på gång.

muggmaleri1Det gäller att hålla tungan rätt i mun... Mormor gillar lila!

muggmaleri2Färdiga alster på tork. Jag skrev ännu en hälsning i botten så man senare kommer ihåg vem och när de är målade.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar