headersevendayssvartvitrosa2

Lucka 20: Vårt nissehus

Skrivet av Hanna Stigzelius 20.12.2019 | 1 Kommentarer

Kategorier:

lucka20

Ni minns kanske vårt Halloweenhus som vi pysslade med Hubbe i oktober?! Eftersom det pysslet var sååå roligt att genomföra tänkte vi lite i samma banor också nu till jul. Och i mitt pysselskåp har jag faktiskt redan haft en liten träsats i dockskåpsmodell som bara väntat på ett passligt pysseltillfälle. Några små trämöbler som jag beställt via Wish har också legat i skåpet och väntat. De fick nu komma fram och tillsammans byggde vi ihop huset. Hubbe målade möbler, klippte till mattor i filt, fixade en krans till dörren och designade vilka tapeter jag skulle tapetsera med samt vilken färg huset skulle bli så målade jag. 

En gran hade vi också redan hemma som vi köpt på Ikea tidigare i höst. Och en tunn ljusslinga passade perfekt som julgransbelysning. Aarikka-tomtarna fick flytta in. Och Hubbe pysslade ännu en snögubbe av flirtkulor och foam clay. Snö klippte jag till av en vaddbit som jag också hade i skåpet. Och hela Nissehuset rymdes perfekt i hyllan i barnens rum. Så roligt pyssel igen. Och så fint det blev. Sen då julen är över så är det bara att låta någon annan flytta in, kanske en liten Maileg mus?

bloggminskadeDSC01927 kopiaGissa om tomtarna blev glada över att få flytta in här?!bloggminskadeDSC01929 kopiaVi vek också några paket av kartong och knöt glittrigt paketsnöre runt. Det måste ju finnas paket under granen!bloggminskadeDSC01931 kopiaSnögubben är helt och hållet Hubbes verk och idé. Jag är så glad att även han blivit så ivrig pysslare. Och skicklig dessutom! Jag hjälpte bara lite till att fästa bollarna med limpistolen. bloggminskadeDSC01933 kopiaMattor i filt och dockhusmöbler i trä. Tapeter av hobbypapper och allt målat i hobbyfärg. bloggminskadeDSC01935 kopiaKlockan målade Hubbe. Tomarnra har vi redan haft i flera år. bloggminskadeDSC01938Så här ser huset ut från andra sidan. Med krans av piprensare och rosett av filt.

Kommentarer

  • J 21/12/2019 10:56am (3 år sen)

    Är det inte sirkka tomtar? Har en hel samling av dem som jag köpt på hantverksmässan i tammerfors har för mej att aarikka saknar fötter...

    • Hanna Stigzelius 23/12/2019 4:16pm (3 år sen)

      Hm, kanske det är Sirkka tomtar det och inte Aarikka?! Vi har fått alla i present, så du kan bra ha rätt.

Skriv en kommentar