Lucka 22: Raw pepparkaksbollar
Känner du att det blir lite mycket vitt socker så här kring jul? Men du vill kanske ändå äta något juligt och gott i alla fall. Då tycker jag du skall testa de här pepparkaksbollarna. Principen är samma som i mina raw chokladbollar, men istället för kakao har jag satt i pepparkakskrydda. Mm, sa Lillasyster när hon smakade på en efter att hon hjälpt mej med bakandet.
Det som behvös till en sats, vilket ger ca 20 bollar är:
8 dadlar (eller 4 dadlar och 3 fikon eller bara fikon typ 5 stycken eller 6 dadlar och 2 fikon)
½dl kokosflingor
½dl solrosfrön (eller cashewnötter eller pumpafrön eller sesamfrön eller andra nötter)
2 dl havregryn
1½ tsk pepparkakskryddor (jag använde mej av färdig mix från butiken)
3 msk kokosolja
1 msk agavesirap (eller honung eller lönnsirap)
1 msk kallt vatten
Mixa allt i en matberedare. Rulla till bollar som rullas i kokos. Förvaras svalt.
Pepparkaksbollar kan man äta med gott samvete. Inget vitt socker här inte.
Smakar nästan som pepparkaksdeg!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar