headersevendayssvartvitrosa2

Lucka 3: Nedräkningsskägg

Skrivet av Hanna Stigzelius 03.12.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

3Jag hade inte först tänkt göra någon nedräkningsgrej i år. Ifjol pysslade jag ju denna gran för att hålla reda på dagarna  fram till jul. Men eftersom mina barn inte ännu känner igen alla siffror och vi redan gått igenom 1-24 några gånger på varje julkalender beslöt jag ändå mig för att pyssla en grej som hjälper till att hålla koll på dagar och siffror.

Det blev ett nedräkningsskägg enligt denna modell. Jag orkade dock inte koppla ihop printern så ritade bara av på frihand. Varje dag får sedan Hubbe klippa bort den nedersta raden i skägget. Så kan man på samma gång öva lite saxfärdighet dessutom. Och tack vare sifforna på skägget är det lätt att hålla koll på hur det nu var en trea så ut. Och vilke siffra som kom efter det... Lillasyster tittade dock inte så noga på skägget hon så hon hann redan öppna lucka 12 i en av kalendrarna! Hups. Bäst att hålla lite noggrannare koll då. Snart hittar hon väl lådan med paketerade paket också och vips så är de inte längre paketerade....

3skaggDet enda du behöver för att fixa en pedagogisk nedräkningstomte är vitt papper, tusch och sax. 

3skagg1Skägget klipps sen kortare varje dag ända fram till julafton.

3skagg2Jag hängde upp tomten invid Hubbes Brio kalender. Det första han gör på morgonen när han vaknar är att leta reda på dagens lucka. Med hjälp av skägget klarar han det nu utan hjälp!

Kommentarer

  • Kitty 07/12/2017 12:18pm (3 år sen)

    Smart! Jag gjorde faktiskt en sådan gran förra året efter att jag sett den. Den blev nästan lika viktigt får dottern som att öppna julkalendern. Hon var hela tiden där och räknade dagarna. :)
    /Kitty

Skriv en kommentar