headersevendayssvartvitrosa2

Lucka 4: En dörrkrans av granris

Skrivet av Hanna Stigzelius 04.12.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:

julkalendern4

I dagens lucka hittar vi ett pyssel jag knåpade ihop en kväll förra veckan. Då vi var på söndagspromenad hittade jag nämligen en grankvist drällande på skogsstigen. Den tog jag förstås till vara och satte med i vagnens varukorg. Och med hjälp av lite ståltråd och en stomme blev den sen en liten söt granriskrans! Att binda en egen krans är verkligen urenkelt. Man bara lägger små buketter av granris (eller lingonris, eller tuija eller något annat fint och grönt) mot stommen och snurrar några varv med ståltråden. Sedan nästa bukett lite ovanpå och snurra igen. Sedan bara runt runt på samma sätt hela stommen runt. Jag pyntade ännu min krans med en rosett och en batteridriven liten ljusslinga. Men egentligen skulle den ha dugit fint även utan pynt. 

kransTill dagens pyssel behöver du: En rund stomme av nåt slag, en rejäl grankvist, sax och tunn ståltråd.

krans1Klipp mindre bitar av granen, ta en eller två små kvistar och sätt mot stommen. Snurra runt med ståltråd, lägg en till "bukett" ovanpå och snurra fast den. Fortsätt så hela vägen runt. 

krans2Pynta eventuellt din krans med en ljusslinga och en rosett. Eller forma bara en ögla av ståltråden och knipsa av. Klart att dekorera vilken ytterdörr som helst!

Kommentarer

 • Sandra Neuman 05/12/2018 2:01am (2 år sen)

  Snyggt! Jag hade tänkt publicera min krans-DIY idag, men den får vänta ett par dagar nu så det inte blir så dubbelt ????

  • Hanna Stigzelius 05/12/2018 10:25pm (2 år sen)

   Tack???? även om jag är säker på att din krans är i en lite annan liga.... proffs versus hobby liksom!

  • Hanna Stigzelius 05/12/2018 10:25pm (2 år sen)

   Tack???? även om jag är säker på att din krans är i en lite annan liga.... proffs versus hobby liksom!

Skriv en kommentar