headersevendayssvartvitrosa2

Lucka 6: En dörrkrans av lingonris

Skrivet av Hanna Stigzelius 06.12.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

lucka6

Glad självständighetsdag på er! 102 år är en rätt så ansenlig ålder minsann. En sån här ledig dag är också en utmärkt dag för att gå ut till skogs och plocka lite lingonris och binda en krans. Jag har inte gjort någon i år, men kanske det sker idag?! Dagens lucka är nämligen en återvunnen lucka från min bloggjulkalender 2015. Men eftersom det är länge sen dess kommer här kransinspo och instruktioner igen. Jag blir i alla fall inspirerad att gå ut efter lingonris direkt! 

För en dörrkrans behöver du: en massa lingonris, lite tjockare ståltråd och tunnare sk. floristståltråd. Gör först stommen på din krans i önskad storlek av den tjockare ståltråden. Sedan skall du göra små buketter av lingonriset. Jag tog fyra/fem lingonris per bukett och band samman med floristståltråden samt klippte bort det av stjälkarna som inte behövdes. Det gick åt kanske 40 små buketter till min krans, jag räknade inte så är inte helt säker. När alla buketter är klara börjar du binda runt dem, en och en runt stommen med hjälp av floristståltråden som du snurrar runt. Snurra ett par varv per bukett så de hålls. Fortsätt hela varvet runt. Klipp av ståltråden med lite extra kvar så att du kan laga en ögla av den, som du sedan kan hänga kransen i. Om du vill, kan du också fästa en rosett på kransen. 

lucka1krans1Så fin krans! Tänk att jag gjorde denna för fyra år sedan. Jag vill ha en likadan i år. lucka1kransenHär ser man lite av hur kransen är gjord, med ståltrådsstomme under och snurrade små buketter ovanpå. lucka1kransSånt här kunde man syssla med på om dagarna då man var Mammaledig. Nu är det liksom mest mörkt när jag är hemma så skogspromenader för lingonrisplock är inte lika lätt att genomföra. Men idag då man är ledig så!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar