headersevendayssvartvitrosa2

Lucka 8: Ljusburkar

Skrivet av Hanna Stigzelius 08.12.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

lucka8Åttonde december och andra advent. Vad passar då inte bättre än ett ljuspyssel. Kanske för två ljus? Det här pysslet har sina rötter i min tid som vargungeledare. Jag drog vargungegrupper i scouterna i Grani i nästan tio år och älskade det. Speciellt pysslandet förstås. Mina barn är inte riktigt lika stora som vargungar än, men eftersom de har diger pysselerfarenhet tänkte jag att nog nivån borde vara ganska rätt ändå. Och det stämde. Våra små ljuslyktor blev superfina, precis som de som mina vargungar pysslade för många år sedan. Eftersom det denna gång var julpyssel valde jag juliga färger på silkespappret, men givetvis funkar detta med vilken färgs papper som helst. 

Det som behövs är: en urdiskad glasburk (tex fruktpureburk eller syltburk), vattenlösligt lim (typ erikeeper), silkespapper klippt till små fyrkanter, en pensel och ett band av något slag. Blanda ut lite av limmet med vatten så det blir lite lösare. Måla på lite lim på en del av glasburken. Klistra på silkespappersbitar i omlott på burken. Upprepa tills hela burken är täckt. Låt torka, knyt ett snöre runt burken och ställ i ett värmeljus. Tadaa så det lyser varmt och fint. Barnen var i alla fall väldigt imponerande av hur fint det blev! Och jag likaså. 

bloggminskadeDSC01780Våra ljuslyktor kläddes i guld, rött och grönt.bloggminskadeDSC01782Jutesnöre runt passade perfekt. Och visst är det här en bra julklapp till tex mormor eller farfar av sitt pysselglada lilla barnbarn?bloggminskadeDSC01785Eller så behåller vi dem bara själv för se nu hur fint det blev på soffbordet. Perfekt julstämning. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar