headersevendayssvartvitrosa2

Lunchinspis

Skrivet av Hanna Stigzelius 05.10.2016 | 2 Kommentarer

Om vardagsmiddagarna varit oinspirerande att laga på sistone, så är det ändå inget emot luncherna! Finns det något tråkigare än att laga mat till sej själv? Helst skall det gå snabbt, vara hälsosamt men ändå mättande. Och gärna innehålla komponenter som också passar Lillasyster. Oftast äter jag någon form av sallad. Men helst utan sallad, för sallad är bara tråkigt. Istället har jag i avokado, tomat, grönkål eller gurka. Olika sorters ärter och bönor är också bra. Det bästa är när det blivit över något från gårdagens middag, en hönafilé eller lite quinoa till exempel. För jag orkar väldigt sällan börja koka och steka när det är ensamlunch. Förutom ägg, det kokar jag ofta! Det älskar också Lillasyster.

Jag tror att hemligheten med en bra lunch är att den innehåller tillräckligt med proteiner, de är de som håller en mätt. Så jag brukar försöka ha med antingen grynost, tonfisk, höna, mozzarella eller ägg. Och sen toppar man det hela med lite olivolja, balsamico, salt och peppar. Tar typ 10 minuter vilket är just vad min energi klarar av där mitt på dagen när man är ensam hemma. Kanske inte såå inspirerande, men oftast väldigt gott och bra! Har ni några fler lunchtips? För just de dagarna då man är ensam, det skall gå snabbt och kräva minst möjliga effort?!

lunch"Perus" lunch för denna hemmamamma, avokado, grynost och kokt ägg. Den här versionen äter dessutom Lillasyster också med god aptit.

 

Vad äter du till lunch?!

Kommentarer

  • mm 06/10/2016 12:54pm (7 år sen)

    Samma sak som middag, alltså gårdagens rester. Vi ser alltis till att göra så mycket mat så vi kan äta samma sak igen till följande dag till både mej, barn o mannen som tar med lunchlåda till jobbet. Då behöver man bara laga mat en gång om dagen och slipper fundera vad man kunde laga för mat till lunch. Ibland är det nog tråkigt med samma maträtt men ibland kan man förändra rätten lite om man orkar, t.ex. steka potatisen, göra risotto..

  • Marie 06/10/2016 2:30pm (7 år sen)

    Ser god ut! Bästa lunchen är ju alltid gårdagens rester, annars brukar vi äta omelett, bakad potatis (5 min i mikron) och förstås pasta i alla möjliga former.

Skriv en kommentar