headersevendayssvartvitrosa2

Mangosalsa, bästa tillbehöret till allt som är grillat

Skrivet av Hanna Stigzelius 08.08.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Om somrarna äter vi grillmat mest hela tiden. Det är ju bara så enkelt och så gott. Varje sommar hittar vi dock alltid nya favoriter. Nån sommar var det grillkorgen som fick oss att grilla grönsaker hela tiden (skär morot i skivor, broccoli i mindre bitar, lite lök och kanske en zuccini i bitar, marinera i olja, salt och vitlökspulver och grilla ca 20-30 minuter i grillkorg!). En annan sommar var det "kaljakana" som var den nya hitten. För några somrar sen åt vi tabbouleh till typ allt grillat, och i år har nyheten varit mangosalsa. Så gott och fräscht! Och väldigt gott tilltugg till allt som vi grillat. Passar såväl till scampi, grisfilé och höna som lax! Lite grönsallad till bara och så är man klar. 

Som alltid höftar jag när jag lagar mat, jag mäter aldrig noga utan tar lite som det kommer sej och enligt vad man har hemma. Första salsan gjorde jag efter att ha googlat typ fem recept och sen mixat dem alla. Men det här är ungefär vad du behöver:
1 mogen mango
1-2 tomater
½ kruka koriander
½ chili
1 liten shalottenlök eller rödlök
½ saften av en halv lime

Hacka mango i passliga bitar. Finhacka chili, koriander och lök och blanda alltihop. Squeeza över lime och låt smaka av sej typ 15 minuter och njut tillsammans med grillmat! 

batch DSC00997Mmm, sött, lite syrligt och lite spicigt på samma gång. OM man motförmodan inte skulle gillar koriander, kan jag tänka mej att man kan byta ut den mot persilja?!IMG 9685En av alla sommarens grillmiddagar, grillade scampi med mangosalsa och grönsallad. Mycket gott! Speciellt med skumppa till då....batch DSC00999Vad äter du till grillmaten?

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar