headersevendayssvartvitrosa2

Min Bullet Journal

Skrivet av Hanna Stigzelius 16.02.2017 | 4 Kommentarer

Kategorier:

bulletjournal1Boken är en vanlig anteckningsbok som kostade 4€ på Tiger, är så nöjd med den. Även om det skulle vara mer praktiskt att ha en "äkta" bujo med sidor med prickar...

Jag börjar komma igång med min Bullet Journal, aka "bujon", riktigt bra nu. Varje dag skrivs det i den. Och min nya favorit är min habit tracker som jag kom till skott att fixa efter att ha läst Ninas Bujo-inlägg. Jag gör inte alls saker så ofta som jag tror att jag gör det! Och vissa saker gör jag mycket mer sällan än jag tror. Jag tror till exempel att jag tittar rätt mycket på tv, men det gör jag tydligen inte. På en vecka tittade jag bara tre dagar på tv (barnen som tittar på barnprogram räknar jag inte för mej). Men jag tycker det känns som jag tömmer diskmaskin, lagar mat och sorterar tvätt varje dag, men det gör jag tydligen inte heller. Så intressant med en habit tracker alltså!

Annat som jag fyller i bujon är all världens listor av olika slag. Årsmål, månadsmål, veckomål, listor för kalas, idéer för vardagsmatlagning, pyssel jag vill göra, böcker jag vill läsa, ja allt mellan himmel och jord. Mitt enda lilla "problem" just nu är att jag vill hålla boken fin. Så slarvlistor och fula to-does skriver jag ännu på lappar lite här och där. Med bujon hoppades jag ju bli av med det att jag har listor både här och där och istället samla allt på ett ställe. Men riktigt där är jag alltså inte. Men jag älskar det som kreativ samlingsplats och mini-dagbok och kom-ihåg antecknare. Lite som pinterest "på riktigt". Som kalender försöker jag använda den, och jag skriver nog kalender blad men jag måste erkänna att jag inte helt lärt mej använda den som kalender ännu. 

Efter att ha skrivit i en bullet journal i bara en månad så kanske jag nu inte ännu kan komma med några super erfarna tips. Men ett är i varje fall att ha en linjal och bra penna inne/fastklämd i boken. Då är det lätt att rita scheman, listor och rutor var man än är. Att söka idéer på pinterest har också hjälpt mej att få tips för hur jag kan få ut mer av min bujo och hur man på enkla sätt kan göra den fin. För även om det inte är viktigt, så tycker jag det är så roligt att få piffa och fixa så det ser trevligt ut. Nu borde jag väl bara gå en lettering kurs också och börja öva på hundratals olika små doodles. 

bujo1Det känns nätan lite privat att visa det här, som att visa en del i min dagbok! Här är i alla fall februari-sidan och min habittracker. 

bujo2Jag försöker också använda den som kalender, men som ni ser är det lite tomt. På andra sidan kalaslistor och -planering.

bujo3I början av boken har man ett index, en sorts innehållsförteckning, så det är lätt att hitta alla de olika sidorna senare. Här mina vardagsmatidéer.

 

Kommentarer

 • Julia Holmqvist 16/02/2017 1:33pm (7 år sen)

  Åh jag har också försökt börjat med Bullet Journal men har såå svårt att komma igång! Använder min mest för att lägga upp mål för dagen/månaden och det syftet fungerar jättebra, men känner också att jag behöver "Vanliga" kalendern. Din ser snygg och prydlig ut i alla fall!! :)

  • Hanna Stigzelius 16/02/2017 1:53pm (7 år sen)

   Det viktigaste är väl kanske att ha den med sej överallt så man verkligen skriver i den. Och ger sej lite tid i början att komma igång :) Och min är väl kanske lite fööör prydlig eftersom jag knappt kan skriva i den utan att göra det fint, haha

 • Fager Dam 16/02/2017 3:35pm (7 år sen)

  Jätteroligt att få se din bujo! Jag har lite samma bekymmer som du men har löst det helt annorlunda. Jag älskar att pynta och ha vackra anteckningsböcker, men eftersom jag hade behov av en ganska så seriös planerings- och idédagbok så har jag valt att inte satsa på det visuella i min bujo. Eller jag pyntar ändå pga är kul men innehållet kommer alltid först. Jag skulle vilja hitta nya utmaningar i arbetslivet så jag har en massa listor som handlar om karriärmål och hur jag ska göra om min portfolio och sånt.

 • Sevendays.fi/lagombackan 16/02/2017 11:09pm (7 år sen)

  Jag ska visa min bujo också, och mina SIDOR med matideér ;)

 • BuJouLou 19/02/2017 1:34pm (7 år sen)

  Det är superfint!Jag lägger själv kanske 1 timme eller mer på att skriva, rita, fylla i och planera vecka för vecka men allt beror på hur jag vill att just den veckan ska se ut. Ibland ska det vara enkelt, ibland behöver jag ett upplyftande citat eller känna att det verkligen är MIN planering! :) Oroa dig inte över att hålla boken fin, den ska fungera! Rekommenderar annars den här killen på instagram: https://www.instagram.com/minimaljournal/
  han kör minimalt men funktionellt och försöker aldrig göra det snyggt. Men det är charmigt och han får saker gjorda! ;)

Skriv en kommentar