headersevendayssvartvitrosa2

Min egen lilla löputmaning eller "panik beach 2018"

Skrivet av Hanna Stigzelius 25.04.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag har varit på lenkki ikväll. Det var varken långt, snabbt eller särskilt angenämt, men det blev åtminstone av. Äntligen säger jag bara. Den gångna vintern har sannerligen inte varit någon fröjd då det kommer till motionsfronten. Förutom lenkkin med syrran nu i söndags, var min senaste springtur i oktober!! Och jag tror jag varit bara en gång på måndagsjumppan också sen dess. Det är minst sagt bedrövligt i hur uselt skick jag är just nu konditionsmässigt. Och lite rymmas i byxorna-mässigt också. Fast sånt får man väl inte skriva. För då hetsar man till bantning och propagerar för osunda ideal... Men så är det i alla fall. Jag känner mej inte riktigt bekväm just nu. Vare sej med min vikt eller min kondis. Så nu gäller det bara att skärpa sej. Fast det är förstås lättare sant än gjort. I alla fall när det kommer till mej. Men två springturer på under en vecka är sannerligen en bra start. 

Mitt mål är att springa minst en gång i veckan, alla veckor fram till midsommar. Helst fler per vecka, men en är i alla fall uppnåeligt och väldigt realistiskt. Sätter jag två eller tre gånger som mål vet jag att det inte kommer att gå någon av veckorna. Och för mej är det viktigt med mål som kan nås. Jag funderar också på att sockerstrejka samma tid. Men jag är inte heelt säker på om jag är mentalt tillräckligt stark och motiverad för det ännu. Jag får se hur det här med löpandet artar sej. För mej brukar det gå så att om jag börjar motionera mer, så börjar jag liksom automatiskt äta bättre och hälsosammare. Jag vill hålla upp den goda feelisen med bra mat. När man har endorfinrush efter springtur blir man inte ens sugen på choko. Nånting jag lätt blir sugen på om kvällarna så där annars...

Så heja mej! Beach 2018 är väl lite för sent ren. Så jag satsar på allmänt bättre flås och mående istället. Och att mina favoritbyxor skall sitta lite bekvämare om nån månad kanske?! 

IMG 3283Just och just 4 km blev det ikväll. På 30 minuter. Så inte någon snabb eller lång tur minsann. Men huvudsaken just nu är nog bara att jag springer, att det blir av!

IMG 3284Jag var rädd att jag skulle få kallt ikväll, det var bara 7grader ute. Men som tur blev jag varm och flåsig ren efter några hundra meter så det var inget problem....

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar