headersevendayssvartvitrosa2

Mina mål för 2020

Skrivet av Hanna Stigzelius 16.01.2020 | 2 Kommentarer

Okej, år tjugotjugo, här kommer mina mål för dej. Förra året hann jag aldrig blogga om mina nyårslöften, men jag hade nog sådana. Och faktiskt så har mina löften sett ganska lika ut de senaste åren. Men i år har jag en del nytt på listan. Jag har ändrat approach lite. Kanske är det åldern. Eller bara tidens anda. Men istället för att bara kruxa av en massa som skall uppnås, så skall också själva processen och syftet ha en mening. Och mitt eget tema för 2020 är ganska långt lycka, hållbarhet och kreativitet. Det är de ledord som jag vill försöka få till. Och hur? Nå genom att försöka sträva efter och uppnå följande följande: 

1) Shopstop fram till midsommar. Det innebär att jag inte får köpa något till mej själv bara för att jag villhöver det. Äkta behov så som att min mascara tar slut eller mina skor går sönder är okej. Men allt annat ströshopperi är förbjudet. Hemgrejs och loppis är inte heller okej. Jag har för mycket grejer, jag behöver inte mer. Snarare tvärtom. Att köpa presenter till folk som har födelsedag är okej. Men inte heller till barnen får jag shoppa något som inte är absolut måsta på. 

2) Fortsätta motionera regelbundet, minst 2-3ggr i veckan. Under hösten blev det bara springturer, men nu har jag som mål att också få till lite muskelträning via mina program som jag fick av PT:n just innan jul. 1 gång youtube yoga i veckan skulle också vara idealt. Men det är okej om det blir lite mer sällan då Lillasyster för tillfället somnar sååå sent om kvällarna. Men jag har det ändå med som ett litet delmål att inte glömma yogan helt i alla fall.

3) Att bli av med mitt sockerberoende. Vilket är så svårt. Men jag har ju ändå drygt 11 månader på mej, så månne det inte skall gå i något skede. Hellre förr än senare. 

4) Läsa/lyssna på minst 40 böcker. Förra året hade jag 30 som mål. Slutade på 38 så 40 borde vara realistiskt. 

5) Att satsa på vardagen. Inte bara gå och längta till veckoslutet och semester (även om de också förstås alltid är ljuvliga). Utan att vara nöjd, lycklig och tillfreds varje dag. Jag har redan ett jobb som jag trivs på. En familj jag älskar. Nu vill jag ännu fokusera på att verkligen uppskatta allt jag har också när jag är mitt uppe i det och inte riktigt hinner med. Små mindfulnesstunder varje dag. Ta mej tid att umgås med barnen varje kväll (15 min räcker till och med!). Varje dag få till också avkoppling och något jag njuter av. Inte bara städa, stressa och fixa hela tiden. Mycket är mindset och hur man ser på saker och ting. Men en del aktiva val i vardagen hjälper också till att se till att den är mer balanserad. Lite flummigt mål kanske. Men jag hoppas att det kristalliserar sej mer och mer allt eftersom året går. 

Det var det. Mitt tjugotjugo i fem mål. Lyckas jag med det här så vet jag att mitt år kommer bli härligt. Och lyckas jag inte så är det inte så farligt det heller. Men att skriva ner målen så här gör dem mer konkreta och gör att jag, också under medvetet strävar efter dem. Genom att skriva ner eller uttala något så gör man det mer verkligt! Snart kommer jag vara både rikare, starkare, hälsosammare, mer allmänbildad och mer balanserad. Inte så illa! 

bloggminskadeDSC01566Tjugotjugo bring it on!

Kommentarer

 • Maria 17/01/2020 10:12am (3 år sen)

  Intressant att läsa andras nyårslöften. Jag har inga specifika nyårslöften utan har kommit fram till mina mål som gäller hela tiden, varje dag. För mig har det tex alltid varit så självklart med TID med familjen och speciellt barnen så det är inget jag behöver ha som mål. Den dag jag valde att få (tacksam över mina tre) barn visste jag att jag kommer att vara med dom så mycket som möjligt. Vägrar ekorrhjulet med två heltidsarbetande föräldrar och att känna att jag ska behöva pressa in tid med barn eller mindfulness. Har valt att jobba deltid och det är min lyx i livet och något hela familjen mår bra av!

  Håller med om det som skrevs i ditt förra inlägg att om man är stark i sig själv kan man stå för sina egna mål och val i livet och läsa om andras utan att ta åt sig utan istället kanske bli inspirerad. Skön känsla!

  • Hanna Stigzelius 19/01/2020 8:54pm (3 år sen)

   Även om vi ekorrhjular för fullt tycker jag inte att jag måste pressa in tid med varken barnen eller mindfulness, utan jag får nog in det i vardagen ändå. Men klart att man skulle ha mer tid för allt möjligt om man skulle jobba mindre. Men sen å andra sidan, jag trivs så otroligt bra med mitt jobb just nu! Och sen är en 100% lön också roligare än en på tex. 80%....

 • Fina Christina 17/01/2020 2:28pm (3 år sen)

  Låter som målsättningar jag skulle kunna skriva under på också. Sockerintaget håller jag på å få bukt med, köper inte hem socker i form av godis och bulla. Sen så börja jag äta kromtabletter också å de hjälper massor. Har inte samma sug efter socker.

  • Hanna Stigzelius 19/01/2020 8:52pm (3 år sen)

   Kromtabletter? Har aldrig hört om att det kan hjälpa mot sötsug. Tack för tipset. Skall absolut testa. Och jag kör samma taktik som du, köper inget hem och har slängt/gett bort en stor del av det vi hade hemma. Och så vet jag att de två första veckorna är svårast. Sen går det nästan av sej själv. Tills man trillar dit igen då förstås....

Skriv en kommentar