headersevendayssvartvitrosa2

Mini-renovering i dockhuset

Skrivet av Hanna Stigzelius 06.04.2016 | 5 Kommentarer

Förra hösten fyndade jag ett Lundby dockhus på loppis. Lite senare fyndade jag också en massa möbler på facebook. Den största delen av renoveringen gjorde jag redan då. Men jag blev inte riktigt klar. Och en del grejer har stört ända sedan dess. Hubbe har det förstås inte stört det minsta. Han leker med huset så gott som dagligen. Så jag kan nog inte skylla på att jag fixar huset för hans skull....

Idag startade jag då miniremppa i husets kök, hall och sovrum. En tapet kom upp, två nya golv lades, några möbler ommålades och så hängde jag upp några nya tavlor. Jag blev väldigt nöjd med resultatet måste jag säga. Det här är nog kanske det roligaste pysslet jag vet. Gardiner skulle jag ännu vilja fixa. Och kanske virka en matta? Om någon förresten har en Lundy-källare som de vill bli av med så tar jag mer än gärna emot... Här kan du se hur huset såg ut från början och efter den första renoveringen!

lundby0Det var de brunmålade golven som jag stört mej på. Och så ville jag testa tapetsera!  Tapeten googlade jag och printade ut. Jag använde dekoupage-lim som tapetklister. Här är den ännu helt våt så det ser lite flammigt ut, men det blev bra då det torkade.

lundby1Tavlor fixade jag också genom att printa ut. Jag googlade typ printable art och copypastade in dem i en world-fil. Sedan plastade jag ännu in dem med skolboksplast så att de skall hålla lite lek. 

lundby2Golvlamporna fick också nytt utseende med hjälp av lite washitejp. Tavlorna hängde jag också upp med en liten bit ihoprullad washitejp. Perfekt då det inte förstör väggen utan man lätt kan ta bort eller flytta på tavlorna om man vill.

lundby3Nytt golv i hallen. Jag hittade en bild på detta golv i någon kakelbutiks urval, copypastade in i word så hela sidan blev "kaklad" och printade. Klippte till bitarna så det passade rummet och sedan fästes golvet med dekoupagelim under. Det blev jätte bra tycker jag. Och lampan har fått washitejp på sej. 

lundby4Sovrummet fick harlequintapet i grått. Och sängborden blev mintgröna. Lite snyggare än blå plexiplast som de var innan... Gardiner skall jag fixa hit ännu. Och kanske nytt täcke i fräschare färg!

lundby5Köket fick marmorgolv. Jag skulle egentligen fixa schackrutor men det bara blev skruttigt och fel. Så det fick bli dc-fix plast istället. Samma som i badrummet. Träbordet skall nog ännu målas tror jag. Och mattan här känns lite fel?! Haha. Tänk att det kan var så roligt att inreda och fixa i miniformat. 

 

 

Kommentarer

 • Bella 06/04/2016 9:58pm (6 år sen)

  Wow!! Vilket ljuvligt litet mini-hus! Vad duktig du är ?

 • Maria A. 07/04/2016 12:02pm (6 år sen)

  Vau, vad fint!

 • Anna 07/04/2016 2:11pm (6 år sen)

  Åhh vad kul detdär lät :D

 • Milla 07/04/2016 3:12pm (6 år sen)

  Vad fint det blir. Jag har mitt gamla dockhus hos min syster. Väntar bara på att få fraktat det från Nyland upp till Österbotten. Ska bli så roligt att renovera upp det. Men tror jag också gör det för min skull och inte för mina döttrar ?

 • Sofia 07/04/2016 6:28pm (6 år sen)

  Oj vad fint! Jag måste nog börja hålla utkik efter ett dockskåp att fixa upp jag med ?

Skriv en kommentar