headersevendayssvartvitrosa2

Ett kök av lådor till Barbierna

Skrivet av Hanna Stigzelius 09.03.2020 | 1 kommentar(er)

Jag bloggade redan om Barbiehuset som jag fixade till i barnens rum i en Expedit-hylla från Ikea. Nu har huset blivit uppdaterat med ett kök. Innan Mannen hann städa ut två stycken pafflådor (den enda hade haft en flaska Gin i och den andra nätköp i en liten låda) haffade jag tag i dem då jag direkt såg att storleken skulle vara perfekt för Barbiekök. Sen var det enda som krävdes några lager Hobby-färg och lite limpistols lim. Trädetaljerna funkade perfekt som spisknappar och lådhandtag. Marmorytan är samma dekorplast som jag tidigare använt i båda lekköket och dockhuset. Stekplattorna är gjorda i svart kartong som jag klippt i rundlar och fäst med tejp. Superenkelt och jag blev så nöjd. 

En stekpanna pysslade jag ihop i samma veva som köket. Den är gjord av en plastkork från en morgonmålssaftburk och en bit av en glasspinne. De är limmade hop med limpistol och målade i svart hobbylack i två lager. Det är bara det stekta ägget och baconet som saknas. Men de har jag redan en ide till, bara jag får uppdaterat vårt lager med softclay-lera. Öppna hyllor och detaljer till köket finns också på pyssel to do-listan. Jag älskar ju sånt här!


minskadeDSC02193Krukväxten har jag pysslat tidigare till vårt dockhus, men den passar lika bra här. minskadeDSC02189Rosa kök är ju kanske inte annars så vanligt, men perfekt i ett Barbiehus tänkte jag. minskadeDSC02209Barbimaten och dukningssettet har jag köpt tidigare på loppet. Liksom bordet och stolarna. minskadeDSC02213Lite tomt är det ännu på väggarna här.... Fönster? Hyllor? Tavlor? Det måste nog åtgärdas snarast....minskadeDSC02217Superenkel DIY-stekpanna av en kork till en tetraburk och en bit av en glasspinne. Den enda övriga som behövs är limpistol och svart hobbyfärg. 

 


DIY: Legobord

Skrivet av Hanna Stigzelius 23.04.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

1legbord

Vi fick ett gammalt Ikea soffbord av våra grannar för ett tag sedan. Och jag visste direkt hur jag skulle fixa upp det. På pinterest har jag nämligen sett flera varianter av legobord. Så jag bestämde mej för att fixa ett eget. Det var inte alls svårt. Legovägplattorna köpte jag via Wish. Limmet jag använde var samma lim som jag hade till legotavlan, ett extra starkt från Clas Ohlson. Att jag nu för några veckor sedan fyndade två stolar på loppis för 3€ styck gjorde att bordet nu varit i flitig användning sedan dess. Dessutom tycker jag det är en kul inredningsdetalj på samma gång. Nånstans har jag ännu sett tips på korgar fästa vid kanten på bordet där man kan förvara legobitar i, men jag är inte säker att Ikeas kvalitet klarar av att man borrar i dem... Så jag skippar nog den idéen. Men om någon förverkligar ett likanande och använder ett stadigare bord tror jag det är en superidé. 

1legbord1En grön gräsplatta med mer plats för byggaden skulle också ha funkat bra. Men det är ju nog snyggare så här...

1legbord2Dessutom funkar det också bra som bilbana om man inte vill bygga lego.

1legbord3Vår femåring äääälskar att bygga lego. Och det byggs nog så gott som varje dag!

1legbord4Städigt barnrum för en gångs skull...


DIY: Hussäng

Skrivet av Hanna Stigzelius 16.04.2018 | 3 kommentar(er)

1hussang

 

Min svåger är så duktig. Han har byggt en hussäng till min systerson. Ni vet sådana där med husbjälkar i hörnen som syns överallt på instagram och i alla tidningar med barnrum. Och den är bara så fin! Jag måste snabbt knäppa några foton på den igår då vi var där på 2-års kalas. Och jag förstår att min systerson sover gott i den här. Att snickra själv blev också betydligt billigare än att köpa en färdig. De här typerna av sängar säljs ju nuförtiden lite här och där. Och särdeles billiga är de inte. Men om jag förstod rätt blev materialkostnaderna för den här under 100€. Supersnyggt också med svart säng tycker jag. Att kunna snickra är inte så dumt minsann!

1hussang4

Om någon är mer intresserad av hur man gör så kan jag säkert fråga mer? Mått och mängder och så. Nu hann jag inte då det vara kalas och hela familjen och alla barn på plats. 

1hussang1Min andel i det här barnrummet består av molnkudden och vimplarna på väggen. De har jag sytt! Så lite credits kan jag ta åt mej själv också.... heh...

1hussang3

Den här kudden gillar jag också. Den har min mamma sytt då hon hjälpte till att sy gardiner till rummet. Tyget är finsk design från Seinäjoki därifrån Syrrans man ursprungligen är hemma. 

1hussang2

 Så fin säng!! Och extra fin då den är hemsnickrad tycker jag. 

 

 


En personlig födelsedagspresent

Skrivet av Hanna Stigzelius 22.10.2016 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Ex-Grannarnas lilla sötnos fyller 1 år nästa vecka och idag skall vi på kalas. När jag för några veckor sedan frågade vad hon önskar sej till födelsedagspresent så fick jag veta att en docksäng till exempel är något hon inte har. Ganska naturligt kanske då man bara en storebror med passion för bilar. Två dagar senare gick jag på loppis och fick syn på en liten trävagga. Lite sliten och träfrägad men med stor potential. Så den släpade ja hem och har sedan dess fixat upp den. Det slitna röda täcket fick sej nya blommiga lakan med spetsbrodyr. Med vadd och vitt lakanstyg sydde jag en madrass. Sängen målades vit med några lager färg. Så målade jag också frökens namn på sängen i snirklig stil. Puh, så jag var skraj för att måla snett, men som tur blev det bra. Jag är jättenöjd med resultatet. Får hoppas att lilla födelsedagsfröken också blir det. Och så roligt att ge något som garanterat är unikt. 

1dockvaggaDagens ett-årspresent!

1dockvagga1Söt eller hur? Här kommer nog nallarna och dockorna att sova gott. 

1dockvagga2Det blommiga tyget är faktiskt från Lidl!! Och spetsen har jag fått av min Farmor. 

 


Ommöblering i barnens rum

Skrivet av Hanna Stigzelius 16.09.2016

hyllanJa ni kan ju gissa hur länge sakerna jag placerat i hyllan fick vara kvar förrän Lillasyster rivit ner dem... Ca. 5 sekunder kanske?!

Nu är hyllan klar och inflyttad i barnens rum. I samma veva möblerade jag om lite grann. Fåtöljen och bordet fick byta plats. Nu känns det mer logiskt. Och jag blev väldigt nöjd med hyllan. Tycker den passar perfekt. Barnens rum är nog inte färdigt riktigt ännu, men det blir bättre och bättre hela tiden. Speciellt stolt är jag över att jag faktiskt inte köpt en enda ny möbel till det här rummet. Allt är loppisfynd, ärvda möbler och gamla grejer vi haft. Jag älskar att man med små medel kan fixa det så pass mysigt. Nästa projekt blir nog den gamla byrån. Den behöver absolut ny målfärg! Om den alls skall få bli kvar här.

Här kan ni se hur hyllan såg ut innan den fick målfärg på sej. Visst blev den bättre som vit?! Det som absolut måste fixas asap är väggfastsättningsmojänger, för nu sitter den inte fast i väggen. Så barnen får inte leka ensamma i rummet ännu! Det får bli Makens projekt nästa veckoslut. Att borra i väggar är inte helt mitt specialområde. 

Lite piff skulle jag också vilja ha i hyllan ännu. Ena hyllplanet är faktiskt så gott som tomt ännu. Några fina lådor tänker jag mej. Har några pafflådor som jag tänkt täcka in med paketpapper eller tapet. Jag tror det kan bli bra. Och en light-box skulle ju nog vara fint... Eller någon annan söt lampa. De gråa lådorna är från H&M home och passade på centimtern perfekt. Utan att jag ens mätt hyllan innan eller nåt. Ibland har man tur. Det söta husbokstället kommer också från H&M home. 

hyllan1Ett lager grundmål och två lager vit färg vad det som krävdes för att jag skulle vara nöjd. 

hyllan2Lite tomt är det ännu i hyllan... Så nåt till måste jag nog fixa för att den skall vara klar. Och det är ju inte så snyggt när sladden till Lundia dockskåpet syns heller...

hyllan3Senare då barnen blir äldre och kanske vill ha mer "eget" i rummet så är tanken att hyllan svängs ut från väggen och fungerar som rumsavdelare. Från Lundia kan man köpa skivor att fästa bak på hyllan så det kommer passa perfekt.

hyllan4Barnrummet åt ena hållet. Gardiner och ny matta står också på önske-fixar listan. 

hyllan5Rummet sett åt andra hållet. Varför skall förresten värmebatterier alltid vara så fula?! 


Ibland är jag nog inte riktigt klok

Skrivet av Hanna Stigzelius 14.09.2016

Kategorier:

Alltså ibland är jag nog inte riktigt klok. Som i natt till exempel. Istället för att gå och lägga mej som vanligt folk, så började jag måla vidare på hyllan. Jag blev så otålig. Och så tänkte jag att det är bättre ju längre jag hinner så att det sen hinner torka tills imorgon så jag kan fortsätta måla mera då. Så klockan hann bli nästan tolv innan jag var klar. Men vad annat kan man göra när man är ensam med barnen och man bara känner att man måste måla. Då måste man liksom måla om nätterna. Så igår natt grundade jag hela hyllan. Och idag har jag nu målat riktiga färgens första lager medan Lillasyster sover. Tror det räcker att måla bara ett lager till imorgon. Och den blir nog sååå mycket bättre som vit. 

malaDet är alltså en gammal träfärgad lundiahylla som blir vit. Jag använder Clas Ohlsons färger, hade de hemma i skåpet och tycker de har varit prisvärda och bra tidigare!

mala1Idag byggde jag ihop alla grundmålade delar och målade ett lager till. Här innan jag började måla. Hyllan står nu i mellanrummet på övre våningen... Heh. Var är mitt hobbyrum?!


Gunghästens förvandling

Skrivet av Hanna Stigzelius 18.05.2016 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

agunghastaforeSå här såg gunghästen ut innan. 

Det var ju inte bara skrivbordet som fick sej några lager färg på veckoslutet. Min gamla gunghäst blev också förvandlad. Från att ha varit knallröd och, i mitt tycke, lite för skrikig, så blev den nu matt grå. Jag använde mej av samma sorts kalkfärg som till skrivbordet, Annie Sloan, men i nyansen Paris Grey. Den här färgen var mycket mer täckande än den vita och det räckte faktiskt med bara ett lager även om underlaget var mörkt. Inget förarbete behövs med denna färg! Perfekt för otåliga jag som dessutom inte har alltför mycket överlopps tid till mina diy-projekt. Eftersom jag målade det första lagret framför eurovisionen så missade jag några ställen, så lite måste jag bättra på nästa dag. Jag vaxade också sittytan och de ytor som barnen rör mest för att det skall hålla bättre. Ögon och nos ritade och klippte jag ut på vit dekorplast. Lätt att ta bort dem om man tröttnar.

agunghasta1Här är färgen jag använde. Nu var färgen också betydligt drygare än den vita nyansen, inte ens halva burken gick åt!

sgunghast1Om man har små klåfingriga barn så kan man måla uppe på bordet. Innan jag målade skruvade jag bort fotstödet och täckte in handstöden med washitejp (lättare att ta bort än målartejp!)

agunghasta2Klar! Jag tycker den blev jättesöt. Och nu passar den mycket bättre in i det kommande barnrummet. Sticker inte i mina ögon längre...