headersevendayssvartvitrosa2

Mosigt

Skrivet av Hanna Stigzelius 19.01.2017 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Så var den första nya vardagen till ända. Och jag känner mej rejält mosig i huvudet. Morgonen började med en liten chock, nämligen väckarklockan! Har inte haft på väckning en enda gång sen jag köpte ny telefon i juni tror jag, så jag först då den ringde fattade jag inte ens vad det riktigt var som hände! Man vaknade ju ganska så effektivt i alla fall.

Idag hjälpte jag Maken med morgonrumban, eftersom han skulle vara samtidigt på jobbet som jag. Så vi for tillsammans till dagis med plupparna (Hubbe var totalt feberfri hela onsdagen och mår som tur mycket bättre!). Väl där blev Lillasyster riktigt ledsen. Hon ville inte alls stanna på dagis. Och mitt mammahjärta brast. Så i tårar gick jag sen mot bilen. Som tur hade hon haft en bra dag, trots den ledsna starten. Mycket bättre än igår, då hon varit ledsen emellanåt. Men imorgon tänker jag inte lämna på dagis. Bättre att Ironman-maken gör det. Inte för att han nu tycker det är roligt heller när hon är ledsen förstås, men han tar det ändå bättre än jag...

På jobbet kände jag mej mest yr och vilsen. Jag har inte ännu fått lösenord till alla program och system så det är inte så mycket jag kunde göra heller. En massa nya kollegoratt lära sej namnen på och ännu mera nytt att läsa och pränta in. Närmare 300 e-post meddelande att sortera och massvis med gamla grejer att försöka komma ihåg. Men men, en del kändes redan som att det åtminstone finns någonstans långt bak i ryggmärgen om jag riktigt anstränger mej. Så snart känner jag väl mej som hemma igen. 

Men kvällen blir ju nog kort de dagar man jobbar! Medan jag lagade mat och sedan städade köket efter maten så tittade barnen på Pikku Kakkonen och Buu-klubben. Sedan hann vi med några pussel och ett par böcker i soffan innan kvällsmaten. Och så var det redan tutidags! Det känns som att jag knappt kramats med Lillasyster idag. Men men, kanske jag vänjer mej med det också. Eller så måste jag kramas ikapp med dem på veckoslutet!

bloggveckanSom tur (?!) var jag så busy på jobbet att jag inte hann känna efter hur mycket jag saknade min lilla skoälskande Fröken.

Kommentarer

 • Sandra Neuman 20/01/2017 9:37am (7 år sen)

  Oj vad ni hinner med mycket efter dagis! Men våra barn har föstås ganska långa dagar och vi kommer hem först 18. Så vi hinner bara äta kvällsmat, borsta tänderna och titta på bolibompa innan de slocknar.

  • Hanna Stigzelius 20/01/2017 11:16am (7 år sen)

   Mycket?! Jag tyckte inte vi hann med något alls :/ Äta, städa och pussla i 20 minuter. Vi var hemma lite före fem, så det var nog också en låång dag, de var före åtta på dagis. Tur jag ännu har två hela dagar med dem i veckan, annars skulle det nog kännas lite jobbig!

 • Annika 21/01/2017 7:31pm (7 år sen)

  Jag började jobba i oktober efter vårdledigheten och ännu finns det dagar som jag kommer ihåg gamla saker och hur man gör på jobbet ? lycka till med er nya vardag, det är nog lyxigt att inte jobba heltid! :)

Skriv en kommentar