headersevendayssvartvitrosa2

Mugcake

Skrivet av Hanna Stigzelius 10.07.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

mugcak

Ibland händer det att man blir akut sötsugen. Kanske sugen på lite chokokaka. Men att baka och äta en hel kaka känns liksom lite fel. Via Pinterest hittade jag för en tid sedan fenomenet mugcake. Alltså en sockerkaksaktig kaka som man bakar i mugg och i mikron. Det går alltså otroligt snabbt och blir bara för en eller två personer. Perfekt för det akuta sötsuget med andra ord!

Fast om man dessutom försöker äta rätt så hälsosamt så där i övrigt, så passar det kanske inte riktigt med sockerstinna, kolhydratsbomber till chokokaka... Så därför mixade och trixade jag ihop ett eget recept som är så gott som hälsosamt. Inget mjöl och inget socker. Resultatet blev gott, fast konsistensen blir väl kanske lite svampig eftersom det inte finns något mjöl som binder kakan. Men smaken var som sagt riktigt bra. 

För mugcakes till 2 personer behöver du

2 msk kokosmjöl

2 msk kokosmjölk

2 msk kokosolja (smulten)

½ tsk bakpulver

1 krm vaniljpulver

2 msk kakao

1 ägg

valfri mängd sötning, tex honung eller agave (jag satte ca 1 msk honung)

Blanda alla ingredienser i en liten skål. Häll upp i två mikrotåliga muggar och grädda i mikron på full effekt i ca. 2 minuter. Kolla kakorna då ifall det behövs lite till så grädda ytterligare 30 sekunder. Stjälp upp på ett fat och strö på lite kokos. Sötsugsbehovet avvärjt!

mugcake

Lite av ingredienserna. Det mesta sånt som man nog har hemma. 

mugcake1

Man kan förstås äta kakan direkt ur muggen också! Men jag tycker det ser trevligare ut så här på ett fat. 

mugcake2Och försök inte sätta kakan i bara en mugg, det skall nog vara två fastän du är ensam. Annars går det så här....

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar