headersevendayssvartvitrosa2

Nästan ett-åringen

Skrivet av Hanna Stigzelius 27.05.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

lillasysterbloggenÄlskade nästan ettåringen <3

Tänk att den här lilla fröken fyller ett år imorgon! Jag kan inte förstå vart ett år försvunnit. För det stämmer verkligen den där att alla säger att tiden går så mycket snabbare när man får barn. För att inte tala om när man har två stycken! Man ser tiden så konkret också. Tänk bara vad som hänt på ett år. Ett intensivt år har det varit. Men fyllt med massvis med kärlek. Jag är så glad att det var just hon som kom till oss. Efter tre dagar av sammandragningar så gick det ju sist och slutligen sedan rätt snabbt. (Här kan du läsa hela min förlossningsberättelse!)

Det har hänt så mycket i hennes utveckling också nu på sistone. Hon kommunicerar allt mer och säger ungefär tio ord helt tydligt. Titta, oj, wow, Mamma, Pappa, nami, totto (tutten), ta ta (tack) hör vi i alla fall dagligen. Och fler ord kommer hela tiden. Igår lärde hon sej muu, voff och mjao när vi läste djurboken. Hon går inte ännu, men ställer sig upp och står utan stöd. Så månne det inte kommer snart? Hoppas hon skulle lära sej snart, det blir rätt så smutsigt på knäna när vi är ute som det är nu... 

Hon älskar mat och hittils tror jag inte vi bjudit hennepå nånting som hon inte skulle tycka om. Till och med getost och oliver har hon namnam:at åt när hon fått smaka. Sen en vecka tillbaka äter hon också nu samma middag som vi. Jag orkar inte med barnmat längre. Helst skall hon äta själv, men det är ju lite klottigt så vi brukar köra gyllene medelvägen. Hon är också på gott humör så gott som alltid. Gnäller hon beror det antinen på trötthet eller hunger, och de brukar vara lätt att åtgärda. Sen en vecka tillbaka så sover hon också hela nätter (med litet undantag för timmes skrikfest i natt... borde aldrig ha skrivit på bloggen att det går så bra!!)

Hon är väldigt social och älskar människor, precis som sin bror. Jag tror hon kommer trivas bra på söndagen med uppmärksamhet från alla gästerna. Speciellt intresserad är hon av babysar och andra barn. Mina systrars småpluppar är hon till exempel jätte nyfiken på och skall titta och paja dem hela tiden då vi ses. Hon ger dem också tutten och leksaker. Fast det ger hon visserligen också till vuxna... Att sätta tutten i min mun är kanske det mest humoristiska hon vet! 

En härlig liten filur är hon vår älskade Lillasyster. Vill alltid vara med där det händer. Hon älskar sin bror och skall helst vara där han är. Sover gott, äter bra och gör mej glad varje dag. Nu skall vi fira det hela veckoslutet!

lillasysterbloggen1Jag försökte ta lite söta fina ettårsbilder på Fröken... Det gick så där! Hon trodde det var en enda buslek.

lillasysterbloggen2

 Hahha! Vill du fota min rumpa Mamma?!

lillasysterbloggen3Jätteroligt... verkligen!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar