headersevendayssvartvitrosa2

Nicecream

Skrivet av Hanna Stigzelius 18.05.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Har ni snappat upp den nyaste matlagningstrenden på bloggar och insta!? Nämligen nicecream, glass man själv rör ihop med fryst frukt som bas. Urenkelt och hälsosamt. Jag gjorde min första variant idag. Och mmm så bra det blev. Helt som glass, eller en fräsch sorbet. Det enda man behöver är en bra matberedare eller ordentlig mixer. Frys först ner frukt i minst fyra timmar innan du blir glassugen.

Jag frös ner banan och färsk ananas skuret i skivor och bitar. Jordgubbar hade jag redan köpt färdigt frusna från butiken. Jag lade typ (mätte inte utan det här är mina gissningar) 1 banan, ½ ananas, 10 jordgubbar och ½dl alpro kokosmjölk i min matberedare och körde på i några minuter. Det blev ganska mycket glass. Kanske 3-4 stora portioner. Så hälften frös jag genast ner igen, tänker ta upp och mixa på nytt igen imorgon när jag har lunchgäster. Resten toppade jag med lite kokosflagor och åt efter lunchen. Mmmm. Så gott! Vad skall jag ha i nästa version, mango kanske, eller avokado och kakao?! Sommaren som sockerfri är räddad.

nicecream1Nicecream. Gott, hälsosamt och enkelt. Just så som jag vill ha det. 

nicecream2Mmm. Lent och kallt och gott. Den vackra porslinsskålen fick jag av Maken när han kom hem från resan. 

 

 

Kommentarer

  • Annette 18/05/2016 8:57pm (8 år sen)

    Testa med kiwin ☺

  • Anni 18/05/2016 9:29pm (8 år sen)

    Jag har också testat av misstag en gång. Meningen var att göra smoothie, men bären och mangon var för frusna så det blev mer som sorbet. Hade i kvarg och banan också. Barnen gillade också. Sådanhär glass äter man gärna alla dagar hela sommaren.

Skriv en kommentar