headersevendayssvartvitrosa2

Nötfri rawkaka med kokos och jordgubbar

Skrivet av Hanna Stigzelius 02.06.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag har redan länge haft lust att testbaka en nötfri raw kaka. Att hitta recept på raw-kakor utan nötter har dock varit nästan omöjligt! Nästan alla har nötter i bottnen eller i fyllningen, och det funkar inte hos oss pga allerier. Så jag bestämde mej för att komponera ett eget recept utgående från inspiration från främst det här och det här receptet. Resultatet blev riktigt bra, inte perfekt ännu, men tillräckligt bra för att jag skall våga dela med mej av hur jag gjorde. Enligt mina basrecept så skulle man ta ut kakan ur frysen 4 timmar innan man skulle äta den, men det ledde till att kakan var lite för lös och smulten i mitt tycke, så 3 timmar innan räcker nog! I alla fall om man som jag, gör sin kaka i en mindre form med diameter på 18 cm. 

Raw kaka med kokos, citron och jordgubbar på en dadelhavrebotten

Till bottnet behöver du:

 7 torkade dadlar

5 torkade plommon

1,25 dl havregryn

1 dl solrosfrön och/eller pumpafrön

3 msk kokosflingor

2 msk kokosolja

1 msk honung

ett krm vaniljpulver

1 msk vatten

lite salt

-->Mixa allt i en matberedare och tryck ut i en form med löstagbar kant som du klätt med bakplåtspapper. Ställ kallt medan du fiar fyllningen

Till fyllningen behöver du:

2 burkar kokosgrädde (det tjocka i en burk med kokosmjölk som du haft i kylskåpet några timmar)

150 gram färska jordgubbar

1 ekologisk citron, rivet skal och lite saft

3 msk agavesirap eller honung

1 krm vaniljpulver

3 msk kokosolja

1 dl raw kakaosmör, smultet

-->Mixa allt i en matberedare tills det blir fluffigt och genomrört. Häll ovanpå bottnet och ställ i frysen över natten. Ta fram kakan ett par-tre timmar innan ni skall äta den så den hinner tina nästan helt.

rawkakaJag pyntade kakan med ätbara violer och jordgubbar.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar