headersevendayssvartvitrosa2

Nya rutiner och hur jag skall få dem att stanna

Skrivet av Hanna Stigzelius 28.08.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Ute är det redan mörkt om kvällarna. Vardagen börjar kännas som vardag igen och vi börjar komma in i våra rutiner igen. Vissa rutiner kämpar jag hårt mot för att inte fastna i dem och andra nya vanor försöker jag få in som rutiner istället. Jag är starkt en rutinmänniska. Jag älskar att göra saker på ett visst sätt, helst varje dag. Spontanitet och fram för allt oplanerad spontanitet är inte för mej. Inplanerat och inrutat är mer min melodi. Enligt forskningen krävs det upprepning minst sjutton gånger för att få in en ny vana. Så ännu krävs det lite kämpande för att få till det. Men lagom till att alla sommarreserver tar slut där i oktober nåt tag så borde väl rutinerna vara inkörda redan?!

De ovanor jag främst vill försöka bli av med är onödigt slösurfande på mobilen, att skjuta upp tråkiga hemmasysslor eller annat tråkigt istället för att bara göra det och  effektiva morgnar. Nya vanor jag vill få in och som jag redan jobbar på är att vara senast klockan 7 på jobbet de dagar jag inte för barnen till dagis, yoga 1-2 pass youtube-yoga i veckan och att stenhårt köra på 30-sekunders regeln. Trettio sekunders regeln lyder så, att det är förbjudet att låta bli att göra något som bara tar cirka trettio sekunder att utföra. Fastän det skulle vara hur tråkigt som helst. Att diska en stekpanna till exempel. Eller sätta på torktumlaren. Eller plocka undan skorna i hallen. Det är ju bara så enkelt att göra det direkt istället för att skjuta upp det. 

Annars så börjar en del av mina tankar redan vara på väg på semester. Jag funderar på vår packning, på om vi har tillräckligt med solkräm och på vad barnen behöver för underhållning på flyget. Bara fem nätter kvar nu. Men innan det blir semester är det vardag i några dagar till än. Så här får ni några vardagssnapshots straight out från min telefon

IMG 5381Tidiga morgnar på jobbet strävar jag till att ha med mej overnight-oats och äta där vid datorn. Nektarin som topping var just bra. 

IMG 5472Igår kväll hade vi pizzanight. Det finns färdiga kit, med färdigkavlad deg och tomatsås i butiken som vi brukar använda! Bra att vänja in sej till det Italienska köket också inför semestern tänker jag. 

IMG 5474De här blommorna är höst för mej. Krysantemer tror jag det är?! Brukar finnas i störra matbutiker som bukett, kostar inte många euron, håller i veckor och är hur fina som helst. Jag har delat min bukett så jag har fyra vaser lite här och där med blommor som piggar upp. Älskar att ha färska blommor hemma. 

IMG 5476Ja ja, ni skaa få se vårt nya kök. Snart! Bara jag skulle lyckas städa det och hålla det städigt tills jag har hunnit ta bilder så... Låter kanske inte så svårt, men det har det visat sej vara... Här ser ni i alla fall en glimt! Och en ful sladd från kaffekokaren. Varför kan inte all elektronik vara trådlös ren, vah?!

IMG 5484

Två kvällar under den senaste veckan har jag rullat ut yogamattan då barnen varit i säng och sen yogat med Adriene via youtube. Sååå skönt för både kropp och knopp! Och så enkelt. Det här vill jag få till minst en till två gånger i veckan hela hösten. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar