headersevendayssvartvitrosa2

Olägligt migränanfall

Skrivet av Hanna Stigzelius 08.04.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Fy fasen vilken dag! Inte nog med att händelserna i Stockholm får det att knyta sej i min mage, (när händer det i Hfors är min tanke, fyyy!) så har jag dessutom haft ett migränanfall idag. Nånting jag klarat mej utan på år och dar. Dessutom slog migränen till när vi befann oss på cykeltur med 6km kvar hem och då vi var på lunchpaus i Iso Omena. Alltså det är väl aldrig lägligt med migrän men det har nog sällan varit så oläglgit som idag. Anfallet kom dessutom sjukt snabbt. Hade nog känt lite huvudvärk redan då vi cyklade runt till olika lekparker, men det var liksom helt hanterbart. Inne i köpccentret började det seda blixtra i huvudet. Jag tänkte att det kanske hjälper att äta och dricka men nou.

Maken sprang efter huvudvärkstabletter till mej från apoteket men det var redan för sent. Det var bara att sätta sej ner och försöka överleva den dryga halvtimmen det tog för Maken att cykla hem och komma efter oss med bilen. Jag spydde flera gånger och trodde nästan jag skulle explodera i huvudet. Duktiga Hubbe satte fint och spelade på min iphone och förstod inte alls varför jag knappt kan prata och springer på toa hela tiden. Tur det här inte händer så ofta! Och hoppas innerligt inte det kommer fler anfall nu på en stund. 

Hela eftermiddagen har jag sovit. Först vid halv sju vågade jag stiga upp igen. Jag känner mej inte helt återställd, så fort jag anstränger mej lite mer än att gå hasande eller sitta stilla så blixtrar det ännu till i huvudet. Men jag har i alla fall ätit lite middag och kunnat vara lite mer barnen. Dagen som började så lovande med frukost och cykeltur. Och så blev det den värsta lördagen på länge, kanske till och med någonsin. Måste boka tid till arbetshälsovården och få mitt migränmedecinrecept förnyat. För säkerhets skull. För det här vill jag inte vara med om på nytt.

Imorgon blir det nog en lugn hemmadag. Något jag hade planerat redan till idag. Men sen var de andra så ivriga på cykeltur och vädret var så fint... Man borde väl lyssna på kroppen. Hela veckan har jag kännat att jag behöver lite slappande. Nå nu har jag i alla fall lärt mej den hårda vägen. 

gladpask1Av förekommen anledning har jag inte fotat nåt idag... Men här en fin bild på mina påsktulpaner från förra året. Så här vill jag ha det i år igen. Imorgon skall det nämligen bli påsk hos oss!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar