headersevendayssvartvitrosa2

Ommöblering i barnens rum

Skrivet av Hanna Stigzelius 16.09.2016 | 0 Kommentarer

hyllanJa ni kan ju gissa hur länge sakerna jag placerat i hyllan fick vara kvar förrän Lillasyster rivit ner dem... Ca. 5 sekunder kanske?!

Nu är hyllan klar och inflyttad i barnens rum. I samma veva möblerade jag om lite grann. Fåtöljen och bordet fick byta plats. Nu känns det mer logiskt. Och jag blev väldigt nöjd med hyllan. Tycker den passar perfekt. Barnens rum är nog inte färdigt riktigt ännu, men det blir bättre och bättre hela tiden. Speciellt stolt är jag över att jag faktiskt inte köpt en enda ny möbel till det här rummet. Allt är loppisfynd, ärvda möbler och gamla grejer vi haft. Jag älskar att man med små medel kan fixa det så pass mysigt. Nästa projekt blir nog den gamla byrån. Den behöver absolut ny målfärg! Om den alls skall få bli kvar här.

Här kan ni se hur hyllan såg ut innan den fick målfärg på sej. Visst blev den bättre som vit?! Det som absolut måste fixas asap är väggfastsättningsmojänger, för nu sitter den inte fast i väggen. Så barnen får inte leka ensamma i rummet ännu! Det får bli Makens projekt nästa veckoslut. Att borra i väggar är inte helt mitt specialområde. 

Lite piff skulle jag också vilja ha i hyllan ännu. Ena hyllplanet är faktiskt så gott som tomt ännu. Några fina lådor tänker jag mej. Har några pafflådor som jag tänkt täcka in med paketpapper eller tapet. Jag tror det kan bli bra. Och en light-box skulle ju nog vara fint... Eller någon annan söt lampa. De gråa lådorna är från H&M home och passade på centimtern perfekt. Utan att jag ens mätt hyllan innan eller nåt. Ibland har man tur. Det söta husbokstället kommer också från H&M home. 

hyllan1Ett lager grundmål och två lager vit färg vad det som krävdes för att jag skulle vara nöjd. 

hyllan2Lite tomt är det ännu i hyllan... Så nåt till måste jag nog fixa för att den skall vara klar. Och det är ju inte så snyggt när sladden till Lundia dockskåpet syns heller...

hyllan3Senare då barnen blir äldre och kanske vill ha mer "eget" i rummet så är tanken att hyllan svängs ut från väggen och fungerar som rumsavdelare. Från Lundia kan man köpa skivor att fästa bak på hyllan så det kommer passa perfekt.

hyllan4Barnrummet åt ena hållet. Gardiner och ny matta står också på önske-fixar listan. 

hyllan5Rummet sett åt andra hållet. Varför skall förresten värmebatterier alltid vara så fula?! 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar