Operationskö

tisdag 10 oktober 2017 - 10:12 | 4 Kommentarer

Redan när jag var gravid med Hubbe började mina händer krångla. De domnade om nätterna och sista månaden av graviditeten var de domnade dygnet runt. Jag kunde inte ens hyvla ost utan att få nervstötar. På rådgivningen sa de att jag har gravidrelaterat karpaltunnelsyndrom som troligen skulle lätta efter att babyn kom. Det gjorde det. Någon månad efter att Hubbe fötts var händerna nästan som vanligt igen. För att sedan börja krångla igen när jag blev gravid med Lillasyster. Och den här gången gick det inte om efter att babyn var ute. Mina händer fortsatte domna. Värst är det på natten, när jag kör bil, cyklar, dammsuger eller gör andra grejer där händerna är böjda längre stunder. Så i våras kontaktade jag arbetshälsovråden, gjorde en nervbanekontroll och det konstaterades att jag har medelsvårt karpaltunnelsyndrom i bägga handlederna. Och även om jag vetat om det så kändes det skönt att få det bekräftat!

Så sedan juni har jag varit i operationskö. Först fixar de högerhanden, på våren sedan den vänstra. Och om bara tre veckor är det dags. Det känns skönt att ha operationsdagen inbokad, jag har ju hela tiden vetat att det skall ske men bara inte exakt när. Men samtidigt så spänner jag mej inför ingreppet. Och ännu mer för tiden efteråt. Jag är väldigt högerhänt. Så hur tusan skall jag klara mej med bara vänsterhand. I minst två veckor kommer jag vara sjukledig. Vad tusan gör man i två veckor hemma utan att kunna använda sin ena hand? Jag kommer knappt kunna blogga, inte kunna pyssla, inte laga mat, inte fixa hushållsgöra, inte köra bil, ingenting. Det enda jag väl kommer klara av är att eventuellt gå på nån tråkig promenad och sitta i soffan och glo på netflix. Jag känner att det kanske kan funka i två dagar, men hur i sjutton skall det funka i två veckor?! 

IMG 0852Det skall bli så skönt att ha händer som funkar som vanligt igen. Förutsatt att operationerna går som de ska vill säga... Hjälp!

Kategorier:

Om mig

4

Kommentarer

 • Petra

  10.10.2017 12:18 (5 månader sen)

  Hmm, undrar om jag också borde kontakta arbetshälsovården. Har haft samma problem under alla mina graviditeter och efter sista barnet (som nu är 4) domnar mina högra hand fortfarande när jag sover och t.ex. när jag sminkar mig. Har inte märkt av det när jag kör.

  • Hanna Stigzelius

   10.10.2017 20:22 (5 månader sen)

   Om ja skulle vara du skulle jag absolut gå på en koll! Min Mamma har opererat bägge händerna, men gjorde det så pass sent att nerver förstörts för gott. Så bättre att göra det i tid.


 • Sophie

  10.10.2017 20:38 (5 månader sen)

  Jag har precis samma sak! Ringde arbetshälsovården idag och fick en läkartid nästa vecka. Låter lite läskigt med operation...men vore nog skönt att slippa detta.

  • Hanna Stigzelius

   12.10.2017 20:23 (5 månader sen)

   Ja läskigt är det ju! Men jag tänker att det nog är värt det...


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.