Övernattengröt

lördag 19 mars 2016 - 13:12 | 4 Kommentarer

overnattengro

Jag har testat på övernattengröt en gång tidigare och då var det inte någon hit. Men min kompis Maria sa att hon älskar sin version med bland annat apelsin och äppel, och det lät ju fräscht så jag måste testa igen. Och tur att jag gjorde det. För nam så gott det var i morse. Och jag hölls mätt länge. Inte alls som av vanlig havregyrnsgröt som gör mej hungrig igen efter någon timme. Det här tänker jag faktiskt göra ikväll igen. Egentligen passar det kanske bäst busyga morgnar då man inte har tid att fixa  något extra till frukost, men jag tycker det var så gott att det nog platsar som veckoslutsfrukost också. Mitt enda problem är att minnas att fixa till gröten kvällen innan. Jag är såå kvällstrött och fastnar lätt i soffan och hjärnan slutar fungera. Men kommer man bara ihåg att röra ihop gröten kvällen innan så är det här hur lätt som helst. 

För en portion behöver du:

1,5 dl havregryn

2 dl mandelmjölk (eller kokos/havre/komjölk)

1-2 msk chiafrön

saften från 1 apelsin

-->Rör ihop och ställ kallt

1 finrivet äpple 

-->Riv och rör i äpplet nästa morgon.

Jag åt min gröt med lite nötter och kokos. Men bär, kanel eller banan kan jag också tänka mej att passar perfekt till!

overnattengrot

 

Kategorier:

Frukost Matlagning

4

Kommentarer

 • Jonas Bergqvist

  20.03.2016 19:16 (2 år sen)

  Ska testas! Går den att värma eller blir det vidrigt då? Ska den vara täckt med lock över natten eller går det t.ex med en djuptallrik?

  • Hanna Stigzelius

   20.03.2016 21:13 (2 år sen)

   Jag skulle nog inte värma den! Det tar nog bort fräschheten gissar jag. Jag skulle nog täcka in med lite elmokelmo om man gör den i djuptallrik, så det inte torkar ovanpå.


 • Ingela

  20.03.2016 19:37 (2 år sen)

  Jag har aldrig ätit havregrynsgröt, bara lukten av den get mig kväljningar, men ändå är jag nyfiken på detta. Måste nog testa snart.


 • Hanna Stigzelius

  20.03.2016 21:15 (2 år sen)

  Det här smakar inte havregrynsgröt tycker jag. Testa :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.