headersevendayssvartvitrosa2

Övernattengröt på jobbet

Skrivet av Hanna Stigzelius 16.10.2017 | 0 Kommentarer

De dagar jag hämtar på dagis försöker jag komma iväg till jobbet tidigt. Mitt mål är att ge mej av hemifrån senast kvart före sju. Om jag är duktig kvällen innan lagar jag då en burk med övernattengröt som jag tar med när jag går. Det sparar så mycket tid då jag inte behöver äta hemma utan bara kan klä mej, sminka mej och gå till bussen. Sen när jag kommer fram till jobbet tar jag och fixar kaffe och äter frukost. Jag älskar den rutinen. I min gröt har jag i lite olika saker, beroende på vad ja har lust på och vad vi har hemma.

Mitt grundrecept ser ut ungefär så här:

1½ dl gryn och flingor (tex kornflingor, havregryn)
1½ dl vätska, (tex äppelsaft, kokosmjölk, havremjölk)
1 msk kli eller frön (tex rågkli eller solrosfrön)
2 msk naturell yoghurt
1 tsk honung/agavesirap
2 msk frysta eller torkade bär (tex lingon, frystorkade hallon eller torkade blåbär)
1 msk chiafrön

Blanda allting i en burk med lock på kvällen. Ställ i kylskåpet över natten. Glöm inte att ta med gröten till jobbet följande dag!

IMG 0862Frukost på jobbet! Mycket bra start på dagen som i mitt tycke sparar tid och energi.

IMG 0865Dagens variant innehöll: kornflingor, rågkli, kokosmjölk, chiafrön, solrosfrön och frystorkade hallon. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar