söndag 16 april 2017 - 12:55

Påskgäster

Påsken knallar på och vi äter betydligt mer godis än vi skulle behöva. Igår hade vi gäster nästan halva dagen. Ex-Grannarna kom hit lite före ett-tiden. Vi inledde faktiskt terass-säsongen med grillade hot-dogs och skumppa  på bakgården. Men så fort solen gick i moln blev det iskallt. I något skede till och med singlade det ner snöflingor! Man kan nog inte riktigt tro att det är vappen om bara två veckor. Efter att killarna värmt upp sej i bastun dukade vi upp tre rätters påskmiddag. Sparris, får och pasha. Jättegott och nästan så jag känner mej mätt ännu. Idag blir det mera påskmat men nu slipper vi laga maten själva då vi skall till svärisarna på påskmiddag. 

paskmiddagJag blev väldigt nöjd med min påskdukning. 

paskmiddag1Pastellrosa och gult är så fint ihop! Puppegirlangen hittade jag på Plantagen. 

paskmiddag2Påsk i min smak.

onsdag 12 april 2017 - 10:21

Påsklistan

DSC02917

När någon säger "påsk", tänker jag: Chokoägg, häxor och fårfiol. Fjädrar, narcisser och kaniner. Lediga hemmadagar med god mat, familj och vänner. 

paskpyssel6

Jag firar påsken för att: Varför skulle man inte fira?! Några lediga kravlösa dagar. God mat, trevliga familjemiddagar och lite choko på det hela. Det kan ju knappt bli bättre.

paskover

Det bästa påskgodiset är: Kinder-ägg! Och de små färggranna pupugrynen som innehåller typ alla olika sorters e-ämnen som finns. Nami. 

langfredag

Mitt påskpynt ska vara: Pastelligt och rätt traditionellt. Ett ris vill jag ha, med fjädrar och ägg. Och påskgräs är ett annat måste. 

paskpynthubbe

Det sämsta med påsken är: Nå i år verkar det bli vädret. Igår på nyheterna talade de om snöslask och +2 grader! På riktigt?! Jag hade planerat att vi skulle inleda äta ute på terassen-säsongen. Men i plus två grader är det ju inte så lockande....

pasksondag1

Det bästa med påsken är: Att det är så kravllöst. Inga måsten. Inga hårda inbankade traditioner som man inte kan ändra på. Passar det att fara till lande så kan man göra det. Hemma i stan funkar lika bra. Gäster eller inga gäster. Till och med maten kan man variera från år till år så länge det ryms in lite pascha, får och en minigruntta memma nånstans.

pasksondag3

Min åsikt om påskhäxor: Jag gillar påskhäxetraditionen. Nästa år gissar jag att Hubber redan är tillräckligt gammal för att gå en runda. Vi funderade på det redan i år men jag är glad att vi skippade. Tror han skulle ha fått rejäl scenskräck. 

agg

Det här är min påsktradition: Det brukar bli middagar med familjen, både hos Makens föräldrar och mina. Våra gamla grannar brukar vi också äta middag med. Lite äggjakt är också ett måste. Liksom att måla kokta ägg. Annars tar man det lite som det kommer. Inga fastslagna traditioner som man inte skulle kunna rucka på. Och så vill jag gärna ha min påsk. 

fredag 7 april 2017 - 08:32

Det är ju påsk snart!

Det är ju påsk redan om en vecka! Och vi har inte sått ett endaste raigräsfrö eller pyntat med en endaste liten fjäder ens. Så här går det tydligen när man är working-mama. Man bara glömmer hemmet och den stundande påskhelgen. Fast kanske vi ännu hinner med sådden på veckoslutet?! Mitt påskgräs ser alltid lite tragiskt ut, det hör liksom till. Och påskris hinner vi bra fixa ännu. Få se om Hubbe vill gå häxrunda på söndag i grannskapet?! Ifjol kändes han ännu lite för liten men kanske han är mogen i år?! Men hur säger man virvon-varvon på svenska?! 

Nåt trevligt påskpyssel skulle jag också ha lust med. Men vad?! Måste nog leta igenom pinterest och mitt  pysselskåp för lite inspiration. Kanske någon form av kycklingar?! Eller kaniner? Kanske barnen till och med har någon bra idé. 

paskpyssel5Ifjol såg påsken ut så här hos oss! Kanske jag förresten har sparat de svartvita äggen jag pysslade då!?

paskpyssel3Om jag inte orkar eller hinna pyssla i år så kör vi väl återvinning från förra året. 

måndag 28 mars 2016 - 14:35

Påskbrunch

Påsken börjar lida mot sitt slut. Men vi hann ännu med lite mat och släkt ännu idag, i form av påskbrunch hos min syster. Gott och trevligt. Kanske det blir en påsktradition?! Tänk så roligt sen om några år då man kan ordna ordentlig äggjakt för kusinerna. Ännu i år var det relativt lugnt, bara Hubbe som härjade på som vanligt. Snart är det nog mera fart på då de mindre blir större och fler. Brunch är nog så bra koncept. Man är mätt och nöjd hela dagen. Och frukost är klart den godaste måltiden. Jag är så en brunchperson! 

brunchJag vet inte om syrrornas respektive gillat att synas på nätet, så suddar dem för säkerhetsskull...

brunch1Paj paj på kusin M.

brunch2På de här fröknarna är det nog lite mer fart om ett år gissar jag. Alltså inte på syrran då utan de två minsta. Eller nog på henne också eftersom hon antagligen måste springa efter... 

fredag 25 mars 2016 - 12:37

Glad påsk

Mina mål för påsken i år: Inte äta för mycket godis och choklad, helst inte alls, men jag tror det är mer realistiskt att kanske hålla det till 1-2 chokoägg för hela påsken. Ge mej ut på minst två springturer. Gärna göra yoga eller lite youtubemuskler någon dag också. Njuta tillsammans med lediga familjen, vi började redan starkt igår med filmmys i soffan alla fyra. Inviga grillsäsongen på bakgården här hemma, hotdogs skall det bli till lunch. Vara ute lite varje dag. Börja städa och gå igenom min garderob, loppisbordet är nu bokat så jag måste börjar röja! Sticka klart mitt pannband. Ja, man kan ju inte bara lata sej bara för det är påsk eller hur?!

Glad påsk på er! Vad skall ni göra?

gladpaskVädigt fint med gula tulpaner på bordet nu.

gladpask1Påskgräset har också vuxit sej fint. 

fredag 25 mars 2016 - 09:27

Långfredagsfrukost

Godmorgon Långfredag! Frukosten är i magen och jag börjar sakta piggna till. Natt ett av sömnskola bakom oss. Och jag kan ju konstatera att Lillasyster är lite envisare än vad Hubbe var. Två gånger vaknade hon. Den första gången redan lite efter elva och då skrek hon i nästan en och en halv timme. Inte helt i ett sträck men nästan. Maken gick och tröstade med fyra-fem minuters mellanrum och också jag måste gå och trösta i ett skede då jag inte stod ut. Men det är väl för allas vårt bästa låg jag och mantrade under täcket. Fast det var svårt! Andra gången vaknade hon vid fyra och då gick det lite lättare. Tror hon skrek till och från i tjugo minuter ungefär. Men hon lugnade sej sedan själv. Så månne det inte går lättare redan nästa natt. Klockan sju fick hon sen komma till vår säng och amma och ungefär samtidigt vaknade också Hubbe. Eftersom jag lovat Maken sovmorgon idag så var det bara att stiga upp. Gäsp som sagt. Men snart är jag pigg igen eftersom jag snart sover hela nätter igen... Heh.....

frukostOm man sovit lite så måste man börja dagen med ordentlig frukost åtminstone, annars blir det ingenting!

frukost1Stooor kopp te är ett måste för mej varje morgon. Rågsemla med spenat och paprika och smoothiebowl med kokos och nötter. Nam!

onsdag 23 mars 2016 - 08:59

DIY: Enkla äggkoppar

Skall du ordna påskbrunch men har konstaterat att du bara har tre äggkoppar istället för tio som du behöver? Inga problem, du kan påskpyssla egna superenkla äggkoppar med tomma toapappersrullar och lite washitejp. Perfekt för påskbrunch, äggmålningspartyt eller annars bara nu till påsk. Det enda som behövs är alltås washitejp och en tom toapapprs rulle. Mina ägg var lite för små för rullen som sådan, så jag började med att klippa upp dem och minska något. Sedan tejpade jag washitejp runtom. Lätt om en plätt och jag tycker de blev lite roliga. 

aggkopparTre små ägg i washitejpade äggkoppar. Tejpen i mitten gav helt klart snyggast skarvar och resultat, så gör jag fler blir det med den!

måndag 21 mars 2016 - 09:57

Påskpyssel för toddlers

Under veckoslutet pysslade vi en hel del Hubbe och jag. Jag tycker förstås det är jätteroligt att han vill pyssla eftersom jag själv älskar det. Men man måste hålla det på rätt nivå för att han skall tycka att det är roligt han med. Måla, tejpa, klippa och klistra är väldigt spännande om man är tre år. Fast lite svårt är det för mej att acceptera att det inte alltid blir så som jag vill, eller hade tänkt mej. Men det får jag bara jobba med. För kreativiteten är viktigast. Här lite vad vi gjorde se det som tips om du kanske också har en pysselsugen toddler där hemma.

paskpyssePå Suomalainen kirjakauppa såldes de här ursöta trä-äggen för bara 3€. 

paskpyssel8Äggen målades sedan med hobbyfärg. Perfekt nivå för en nybliven treåring. 

paskpyssel6Sen hängdes de på tork i påskriset. Som inte är så minimalistiskt nu längre... Måste kanske gallra lite imorgon, haha!

paskpyssel7Tänk att jag tycker det blev sååå fint! Men kanske man är lite blind som mor....

paskpyssel9Sådana här ägg hade de pysslat på dagis så vi gjorde en hemmavariant också. Roligt att riva, rulla och doppa i limmet. Ägg-bilden pryder nu kylskåpsdörren här hemma. 

söndag 20 mars 2016 - 21:15

Dörrkransens påskmakeover

Dörrkransen som jag gjorde till jul hänger fortfarande kvar på vår dörr. Ja, julen varar än till påska eller hur det nu är... Men faktum är att det inte kändes helt rätt. Men samtidigt vill jag inte heller slänga kransen som ju ännu är hur fin som helst. Så istället fick den sej en liten makeover. Och gick från julkrans till påskkrans. Det enda som behövdes var några fjädrar och ett gult band. Och nu känns det bra och kransen får hänga kvar en tid igen!

kransforeDet röda sidenbandet tog jag bort redan för någon vecka sedan. Men den kändes ändå lite julaktig på något sätt...

kransefterTadaa! Vilken makeover vah?! 

fredag 18 mars 2016 - 18:35

Tulpantips

Jag har nästan hela tiden tulpaner hemma just nu. De är så fina och säsongen är så kort. Speciellt till påsk passar det extra bra med tulpaner. Så nästa bukett får nog vara gula, även om jag gillar rosa bäst. I den buketten vi har på soffbordet nu så har jag plockat med några blåbärsriskvistar också. Och jag måste säga att det passar jättefint tillsammans. Och blir lite extra vårigt och påskigt. Nästan så jag tycker det ser lite florist-proffsigt ut också. Eller vad säger du Sandra?! Det får bli ett lite billigt tips till er. Pimpa fredagsbuketten med lite blåbärsris nästa gång.

tulpantipsLite påskfeelis i denna veckas bukett. Total kostnad 2,95€. Blåbärsriset är ju gratis om man tar det på egen gård!

tulpantips0Favoritnyans på tulpanerna. Jag älskar allt rosa!

tulpantips1Det silvriga påskägget är från Indiska. Mitt favoritpåskpynt!