headersevendayssvartvitrosa2

Påskens bästa TV-tips

Skrivet av Hanna Stigzelius 31.03.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Den senaste tiden har jag faktiskt tittat ovanligt lite på tv. Lillasysters timslånga läggningar, min allmänna rastlöshet och kvällströttma har gjort att jag helt enklet prioriterat annat än tv. Och dessutom har jag inte kollat något som skulle varit tillräckligt bra för att få mej att verkligen fastna. De senaste halvåret är det end jag sett Brons senaste säsong, halva säsongen av Vår tid är nu och Divorce på HBO. Inte så mycket med andra ord. Men den senaste veckan hittade jag dock serien som jag saknat. Nämligen Advokten på Viaplay. Såå bra! Faktiskt ännu bättre än Bron i mitt tycke. Men eftersom det även i denna serie talas både svenska och danska så är parallellerna ju rätt så många.

Så alla ni som inte ännu sett den. Lyckos er! Er TV-påsk är räddad. Alla avsnitt har dock inte kommit ut ännu, hittils finns det fem stycken på Viaplay (första månaden av tjänsten är gratis för er som inte haft tidigare). Varje måndag släpps det ett nytt avsnitt. Så nu läängtar jag till måndag. Serien handlar i sin korthet om två syskon, vars föräldrar blir mördade framför deras ögon genom att någon placerat en bilbomb under deras bil. Syskonen, varav den ena är advokat den andre polis, försöker sedan i vuxen ålder ta reda på vem mördaren är. Och varför det hände. Så spännande. Så bra skådisar och så bra personporträtt. Jag är helt fast. Tur det är måndag snart igen! Äntligen känns det kiva att se på tv igen. 

IMG 2705Min utsikt för några kvällar sedan. Det var så spännande och bra att jag inte ens kunde slita mej för att tända ljus eller nåt!

Bubblare för er som liksom jag väntar på nästa måndag: Collateral på Netflix med bl.a Carey Mulligan. Också här är det krim-story. Men brittiskt och involverar bland annat människohandel och invandring. Sevärt, men inte riktigt lika medryckande som Advokaten. Men det duger som substitut. Nu när jag en gång kommit igång med tv-tittandet igen måste jag ju försöka hålla det uppe.

 

 

Kommentarer

  • Danielas Dagbok 01/04/2018 12:07pm (23 månader sen)

    Advokaten är verkligen jättebra, började kolla för några veckor sedan och är heeeelt fast!

Skriv en kommentar