headersevendayssvartvitrosa2

Påsklistan

Skrivet av Hanna Stigzelius 12.04.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

DSC02917

När någon säger "påsk", tänker jag: Chokoägg, häxor och fårfiol. Fjädrar, narcisser och kaniner. Lediga hemmadagar med god mat, familj och vänner. 

paskpyssel6

Jag firar påsken för att: Varför skulle man inte fira?! Några lediga kravlösa dagar. God mat, trevliga familjemiddagar och lite choko på det hela. Det kan ju knappt bli bättre.

paskover

Det bästa påskgodiset är: Kinder-ägg! Och de små färggranna pupugrynen som innehåller typ alla olika sorters e-ämnen som finns. Nami. 

langfredag

Mitt påskpynt ska vara: Pastelligt och rätt traditionellt. Ett ris vill jag ha, med fjädrar och ägg. Och påskgräs är ett annat måste. 

paskpynthubbe

Det sämsta med påsken är: Nå i år verkar det bli vädret. Igår på nyheterna talade de om snöslask och +2 grader! På riktigt?! Jag hade planerat att vi skulle inleda äta ute på terassen-säsongen. Men i plus två grader är det ju inte så lockande....

pasksondag1

Det bästa med påsken är: Att det är så kravllöst. Inga måsten. Inga hårda inbankade traditioner som man inte kan ändra på. Passar det att fara till lande så kan man göra det. Hemma i stan funkar lika bra. Gäster eller inga gäster. Till och med maten kan man variera från år till år så länge det ryms in lite pascha, får och en minigruntta memma nånstans.

pasksondag3

Min åsikt om påskhäxor: Jag gillar påskhäxetraditionen. Nästa år gissar jag att Hubber redan är tillräckligt gammal för att gå en runda. Vi funderade på det redan i år men jag är glad att vi skippade. Tror han skulle ha fått rejäl scenskräck. 

agg

Det här är min påsktradition: Det brukar bli middagar med familjen, både hos Makens föräldrar och mina. Våra gamla grannar brukar vi också äta middag med. Lite äggjakt är också ett måste. Liksom att måla kokta ägg. Annars tar man det lite som det kommer. Inga fastslagna traditioner som man inte skulle kunna rucka på. Och så vill jag gärna ha min påsk. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar