Påskmiddag nummer ett
Även om vi inte kan träffa familjen i påsk, så är de ändå med och bidrar till vår goda påskmat. Av Mamma fick vi en lammstek och av Svärfar gravlax, lamm att grilla, sill och pasha. Så vi kommer inte att gå hungriga i påsk åtminstone. Idag firade vi påskmiddag nummer ett. Sill och lax till förrätt, och lammstek med skysås till huvudrätt. Så gott. Pashan sparade vi tills imorgon. Och imorgon skall det också bli äggjakt! Bara påskharen skulle komma till skott och börja fixa ledtrådarna här....
Jag älskar att fylla fina påskägg med små överraskningar till sötnosarna. Och eftersom jag inte hittade något tillräckligt stort ägg som skulle rymma allt, blir det många ägg istället.
Påsk i Casa Stigzelius anno 2020.
Hemlagad gravlax. Inte så illa.
Och den godaste sillen. Receptet har jag bloggat tidigare HÄR.
Fastän det är "bara" vi fyra hemma och äter, tycker jag det är roligt och viktigt att duka och fixa fint. Är det påsk så är det!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar