headersevendayssvartvitrosa2

Pastasubstitut

Skrivet av Hanna Stigzelius 13.06.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

1spagettisubstitut1Visst ser det lite ut som pasta till och med?!

Jag försöker undvika onödiga kolhydrater. Jag mår inte bra av dem. De får mej bara att gå upp i vikt och håller mej inte mätt mer än typ tre minuter. Men det är inte det lättaste att undvika kolhydrater i en familj där två av familjemedlemmarna ääälskar pasta över allt annat och knappt äter något annat. Pasta är ju dessutom så lätt vardagsmat i en barnfamilj. Och att hålla på och koka något helt annat till mej orkar jag då verkligen inte!

Nu har jag dock kommit på det ultimata pastasubstitutet; nämligen strimlad kål. Jag har kört med ett vanligt kålhuvud som jag strimlat fint i lite tagliatelleaktiga bitar. Annars har jag inte tillagat dem på något sätt utan bara låtit dem varmnas av pastasåsen. Så gott! Och liknar absolut pasta i min mun. Men nästan godare. Mer al dente. Vill man kan man givetvis woka dem snabbt i en stekpanna så mjuknar de lite. Hittills har jag ätit min kålpasta med både räkpastasås, korvpastasås och laxpastasås och alla tre har fungerat utmärkt. Rekommenderas starkt om man försöker undvika onödiga kolhydrater men inte orkar strimla en massa zuccininudlar.  

1spagettisubstitutMmm, mitt nya favoritpastasubstitut.

 

Kommentarer

Skriv en kommentar