Pepplistan!!

tisdag 8 augusti 2017 - 21:23 | 1 Kommentarer

Dags för veckans lista! Denna gång handlar den om pepp och positivitet. Nånting jag är ganska bra på, om man får säga sånt själv. Jag är bra både på att peppa andra, men fram för allt på att peppa mej själv. För det mesta ser jag positivt på nya saker. Och hösten hör till mina favoritårstider. Jag älskar att det då blir nystart med allt vad det inneär. 

Tre saker som får mig på extra bra humör: Solsken, morgonkaffe i lugn och ro, kramar med snälla gosiga barn. 
En person som är extra peppig: 

En perfekt morgon betyder: 
Vardagsmorgon: Att jag stiger upp själv lite före de andra i familjen. Duschar snabbt, klär mej (i kläderna som jag satt fram kvällen innan). Äter äggröra på tre ägg och dricker te med lite instascrollande eller min bok. Sedan smink och kaffe to go när jag sticker iväg till jobbet.

Helgmorgon: Att barnen sover till typ nio och sedan kommer för att mysa i vår säng en stund. Vi steker plättar eller våfflor till frukost och Maken hämtar in tidningen och jag får tid att läsa den först medan han klär på barn och städar köket. 

Det här gör jag när jag är på dåligt humör: Perklar mej, gnäller och fräser. Tills jag märker att jag är på dåligt humör. Då försöker jag lura hjärnan glad genom att le. Att kramas med samtliga familjemedlemmar brukar också hjälpa. Eller avreagernade prat med någon vän. ATt städa när man är arg är också ganska effektivt. 

Tre saker jag är extra tacksam över idag: Att jag fick mitt nya jobb, det verkar vara både intressant och utmanande, just det jag var ute efter till den här hösten. Att mina barn är så fina och trivs så bra på dagis. Att vi hade städerska här första gången igår och allt nu är rent och fint utan att jag lyft ett finger. 

En pepplåt: All this time med Maria Mena är nu den första som poppar upp i mitt huvud. Jag är lite dåligt på peppande musik faktiskt. Sätter sällan på en viss låt utan brukar lyssna på spotifyradio eller mixade listor med allt möjligt. 

Det här tycker jag om med mig själv: Det mesta så där på det stora hela faktiskt. Men kanske främst mina ögon om det skall vara ett yttre attribut. Och det att jag nästan alltid är glad och positiv som min bästa egenskap. 

En person jag vill skicka extra pepp åt: Just nu tror jag att Pernilla med bloggen Lungan i Stormen skulle behöva extra många virtuella peppkramar! Jag kan inte ens tänka mej hur det är att vara kroniskt sjuk och må så dåligt som hon gjort i sommar. Hoppas du Pernilla snart får mer ork igen. 

DSC 0122Peppad Hanna på bloggevent i våras. Bilden är tagen av Julia Degerth (hoppas det är okej att jag lånar din bild!)

Kategorier:

Listor

1

Kommentarer

  • Pernilla

    18.08.2017 18:51 (4 månader sen)

    Tack Hanna så snällt! Såg det här först nu. Har inte läst bloggar så aktivt på sistone på grund av måendet.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.