headersevendayssvartvitrosa2

Puppe i tvätten

Skrivet av Hanna Stigzelius 22.09.2017 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Allt sedan Lillasyster var tio månader gammal har hon inte gått många steg utan sin älskade Puppe. Han är så viktig, så viktig. Han är med varje dag på dagis. Och det första hon säger när man kommer för att hämta henne är att vi måste gå in efter Puppe. Hon kan inte sova utan honom och helst inte heller vara i annan våning hemma än han är. Bäst är om han är i samma rum hela tiden. 

När man lever så här tätt inpå sin Puppe dygnet runt i nästan två års tid så blir den lilla Puppen oundvikligen smutsig. Och inte bara lite så där smådaskig utan riktigt riktigt skitig. Igår kom då dagen då det måste hända. Puppe måste åka in i tvättmaskinen. Han var så äcklig (förutom enligt Lillasyster då) och luktade så illa att det inte fanns några andra alternativ. Själv var jag inte hemma, men Maken ringde och berättade vad som måste ske.

Först hade det varit spännande, lite kul till och med. Men det roliga varade i cirka fem minuter. Sen tyckte Fröken att Puppe snurrat färdigt. Då var det ännu 1:05h kvar av tvättprogrammet... Lillasyster var så ledsen. Efter en mycket lång timme hängdes det sedan en våt Puppe på tork i badrummet. När jag kom hem vid halv niotiden hade inte Lillasyster lyckats somna än. Det första hon berättade åt mej när jag gick upp för att stoppa om henne var att Puppe hänger på tork och att han varit i tvättmaskinen.  

Det gick en timme till, men Lillasyster lyckades inte somna. Vid halv tio började hon ropa efter sin Puppe. Hon har nog en exakt likadan reservpuppe, men han dög inte. Inte heller alla de 20 andra mjukisar hon fått välja som kompensation vid läggdags var till någon hjälp. "Jag vill ha min Puppe" grät hon. Så jag gick efter en något fuktig Puppe, vars öron var speciellt våta. Men det hade ingen skillnad. Lillasyster blev så glad. Hon kramade den våta Puppen och liksom bara lyste av kärlek. Tre minuter senare sov hon. 

Få se när vi får tvätta Puppen nästa gång... Det kan nog vara att det dröjer ett tag innan hon går med på det igen. 

IMG 0762Där inne snurrar hennes älskade Puppe. Roligt först, men sen efter en stund, lite mindre roligt.....

Kommentarer

 • saara 22/09/2017 9:55pm (6 år sen)

  Tänk sen när den mest älskade mjukiskamraten (hos oss är det en kossa) utsätts för en spyattack och ändå prompt ska med i sängen! Inte hjälpte det annat än tvätta av den arma kossan enligt bästa förmåga, snurra in den i en handduk och bädda ner både flicka och ko!

  • Hanna Stigzelius 22/09/2017 10:24pm (6 år sen)

   Alltså man kan bara inte förstå hur mycket de måste älska de där små tygdjuren. Själv vill man ju knappt röra i dem.. Nu går det lite bättre då Puppen för tillfället är ren igen. Men det håller väl knappast i sej hemskt länge så som den används...

 • Nina 23/09/2017 1:42pm (6 år sen)

  Om puppe finns att få tag på så köp en puppe2. Här har vi tre verioner av sönernas gosetrasor. 4-åringen ha lisya ut det hela så de e DagisMu, ServisMu o RiktigaMu ? som tur e duger alla ändå.

 • Malin 23/09/2017 2:07pm (6 år sen)

  Jag hade ett mjukisdjur (något obestämbart, tror det var en björn) som jag älskade när jag var liten. Mamma bytte tyg på den flera gånger hos sömmerskan. Men med min bror hade hon lärt sig både ett och annat, så de köpte en andra version av samma nalle (när de fattat vilken som var favorit) och om nallen försvann eller behövde snyggas till så bytte de ut den till den andra.

Skriv en kommentar