headersevendayssvartvitrosa2

Raw Bountykaka

Skrivet av Hanna Stigzelius 13.02.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

arawbounty1

Det finns tyvärr ingen bild på hela kakan eftersom det var så mörkt igår kväll att jag inte kunde fota... 

 

Jag hade gäster här igår kväll. En av dem äter inte socker, gluten eller mjölkprodukter. Så det där med efterrätt är lite av en utmaning... Men jag lyckades mer än väl. För första gången testade jag på det här med raw bakning. Och det var ju hur lätt som helt. Betydligt enklare än vanlig bakning faktiskt eftersom det inte behövs någon ugn, passa tid eller sånt tjafs. Original recepetet hittade jag här. Men eftersom vi var bara tre personer som åt kaka igår, och jag inte ville ha en massa kaka som blir över, så modifierade jag receptet lite och lagade den i en lite mindre form på 18 cm diameter. Kakan räckte mer än väl. För 6 pers skulle det har varit perfekt mängd!

 

För en liten raw bountykaka behöver du:

Botten: 1 dl kokosmjölk, 2½ dl kokosflingor, 1 msk honung eller 2 tks agave --> Rör ihop och sätt i en form med löstgabar kantmed bakplåtspapper i bottnet. Låt stå kallt tills det stelnat.

Chokladfyllning: 3/4 dl hasselnötter, 1½ dl havregryn, 3/4dl raw kakao, 2 msk smulten kokosolja, 1 msk agave, 10 dadlar, ½dl vatten -->Kör allt utom vattnet i matberedare tills du har en finhackad grynig massa. Tillsätt vatten tills det blir en smet. Tryck ut med slickepott på kokosbottnet i formen. Dekorera med lite hackade kakaonibs och kokosflagor. Låt stå kallt minst en timme innan servering! 

 

arawbountyMmm. Så gott! Och nästan hälsosamt till och med. Raw-bakning är inte så illa minsann.

Kommentarer

  • Silje 14/02/2016 8:45am (8 år sen)

    Ohh! detta måste jag prova på, älskar kokos! :)
    Tack för tipset.

    • Hanna Stigzelius 15/02/2016 1:36pm (8 år sen)

      Varsågod! Jag ääälskar också kokos!

Skriv en kommentar