headersevendayssvartvitrosa2

Recept: Citronfromage, en perfekt påskdessert

Skrivet av Hanna Stigzelius 15.04.2019 | 1 Kommentarer

På påskmiddagen i lördags hade jag fixat den ultimata påskdesserten. I alla fall i mitt tycke. Memma och pasha är inte några stora favoriter hos mej. Men det får gärna vara fräscht och påskigt ändå. I någon tidning i appen Readly bongade jag sen recept på Citronfromage. Och jag tänkte genast att det kommer passa perfekt till påskmiddagen! Syrligt och fräsch, lätt att få piffat så det blir påskigt samt går att förbereda dagen innan. När vi har middagsgäster försöker jag så gott som alltid förbereda efterrätten redan dagen innan, allt för att undvika stress och att det blir för mycket. Och den här fromagen blev supergod och var verkligen inte allt för krånglig att svänga ihop heller. 

För citronfromage till ca 8 personer behöver du följande:
2 ekologiska citroner, skalen och saften
4 gelatinblad
4 äggulor
1½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
Gör så här: Riv skalet av citronerna och pressa saften. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulorna och sockret till en fluffig smet. Vispa grädden fast i en annan skål. Häll citronen i en liten kastrull och värm sakta på spisen. Pressa vattnet ur gelatinbladen och häll i citronen, rör tills gelatinen smält. Häll i citrongelatinblandningen i äggsmeten. Blanda i grädden. Häll upp i små söta portionsformar eller små glas. Låt stå kallt minst några timmar. Hela natten går också bra. Dekorera med några påskgodisar och servera!


batch DSC09955Jag serverade min fromage i små urdiskade barnmatsburkar dekorerade med ännu mer gult bastband. batch DSC09959Och dekorerade dem med små "pupugryn", det vill säga de små påskbeans godisarna i tuttifrutti påse. batch DSC09956Barnen var kanske inte helt överförtjusta, de tyckte den var lite sur, men alla vuxna gillade. Och själv älskar jag sådana här  citrusfräscha desserter, speciell till påsk.


Kommentarer

  • Cecilia 16/04/2019 1:16am (7 dagar sen)

    Ååh tack för tips och inspo, den får bli vår dessert då vi har gäster i påsk!

Skriv en kommentar