Recept: Zuccinilasagne
Så gick det en vecka igen. Utan att jag bloggat ett endaste dyft. Men ni orkar säkert inte läsa om mina småstressiga dagar, familjens flunssor och jobbstress. Så därför tänkte jag ta och blogga ett recept istället. För det har jag inte gjort på länge. Kanske för att jag inte riktigt hinner testa nåt nytt eller laga nåt inspirerande. Men ja, jag skulle ju inte blogga om tidsbrist och inspirationsbrist. Gnäll leder ju ingen vart liksom! Och jag tänker att det är trevligare att hålla bloggen lite peppig och glad.
Så därför får ni här ett urenkelt, helt vegetariskt perfekt vardagsrecept att testa. Nämligen zuccinilasagne. Tyvärr är jag inte så där jätte noggrann när jag lagar mat så mängderna är lite höftade. Men det borde nog bli bra så här.
Du behöver:
typ 2-3 zuccinin (beroende på deras storlek!)
typ 500g tomatsås, gärna färdig med smak exempelvis vitlök-örter eller oliver
3-4 dl riven ost
Gör så här:
Hyvla zuccinin med osthyvel, lägg dem på hushållspapper och salta lätt. Låt zuccinin svettas ut lite vatten i typ fem minuter. Torka av med hushållspapper och salta andra sidan. Torka av den också efter några minuter. Lägg sedan zucciniplattor i bottnet på en form i lämplig storlek. Täck med tomatsås. Strö över lite riven ost. Bygg på ett lager till med zuccinin. Fyll på med sås och ost. Upprepa så du har tre eller fyra lager, vad du nu tycker är passligt och så mycket som ingredienserna räcker till. Överst kan du ösa på med lite extra mycket ost! Grädda i ugnen på 220 grader i ca. 35minuter, eller tills osten ovanpå fått fin färg. Voila! Supergott, nästan inga kolhydrater och helt vege!
Lasagneplattorna som jag hyvlat av zuccinin ligger och svettas. De måste de göra för att inte lasagnen skall bli allt för vattning!
Muttis tomatsås med örter var bra! Nästan två hela sådana här små burkar gick åt.
Typ min favoriträtt! Så gott. Och superenekelt att göra.
Kommentarer
Alexandra Grahn 28/09/2018 8:11am (5 år sen)
Kryisar åt er. Ser gott ut det där :)
Hanna Stigzelius 28/09/2018 10:11pm (5 år sen)
Tack! Den här är supergod. Älskar mat som är enkel och snabb men ändå lite extra :)
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar