headersevendayssvartvitrosa2

Reserapport del 1: Madrid

Skrivet av Hanna Stigzelius 21.06.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Vi började vår resa med två dagar i Madrid. Jag måste ärligt säga att jag inte tagit reda på nånting innan och att jag inte heller visste ens i vilken stadsdel vi skulle bo. Maken var ju redan på plats och jag litade bara på att han tar vet och fixar. Under vår ena hela dag i Madrid hann vi förstås inte heller med så mycket, i synnerhet som vi hade barnen med oss. Madrid är en vacker stad med vackra gamla hus. Den är också rätt grön med träd och små parker överallt. Det finns också lekparker för barn överallt. 

Metron funkar också super. Inte helt optimalt med barnvagen dock alla gånger eftersom inte alla hållplatser har hiss. Men de flesta har det. Det är lätt att ta metron från flygfältet in till stan och det finns hållplatser överallt. Jag tycker också att metron var förvånansvärt fräsch och lättanvänd. Och Hubbe älskade förstås att åka metro. Det är ju så spännande!

Vi hann med ett turistbesök vid en gammal tempelruin som jag inte ens kommer ihåg namnet på nu... Mest lekte vi i parken bredvid. Och så bodde vi nära Madrids hemmastadion så den gick vi också och tittade på. Annars blev det mest promenerade omkring. Barnen sov i tur och ordning i vagnen. Vi letade lunchmat och middagsrestaruran som öppnade i tid... Spanjorerna äter ju middag sent så det flesta restauranger öppnade först kl. 20 vilket var lite sent för våra barn så här i början av semstern.

Efter allt turistande och två nätter god sömn så tog vi supersnabbtåget till Alicante och Costa Blanca. Men mer om det i nästa reseinlägg!

madrid tileVacker grön stad även om vi inte hann se så mycket!

madrid1Turisterna kollar in templet.

madrid2Santiago Bernabeu, Real Madrids hemmastadion. Tyvärr hittade vi inte någon ingång med hiss och vi blev så hungriga att det inte blev besök på insidan denna gång. Till Makens förtret....

madrid3Det blev mycket metro. Funkade fint!

madrid4Vi körde med världens bästa resevagn, Yoyon och en ståbräda från Bumbrider. Kanske inte helt optimalt men för Maken som är lång gick det ok. Babybjörnselen var också i flitig användning!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar