headersevendayssvartvitrosa2

Reserapport del 2: Benidorm

Skrivet av Hanna Stigzelius 23.06.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Snabbtåget tog drygt två timmar från Madrid till Alicante. Hubbe tyckte det var väligt spännande att åka tåg och Lillasyster sov över halva vägen. När vi kom ner till Alicante åt vi lunch på en mysig taverna i en bakgränd. Därefter åkte vi med spårvagnen vidare längs med kusten norrut till Benidorm. Själva staden Benidorm är kanske inte något jag skulle rekommendera, det mesta var rätt slitet och väldigt turistigt. Men för vårt behov var resmålet så gott som perfekt. Fin strand, inte för hett, lugnt hotell, massor att göra för barnfamiljer i närområdet och vackert turkost hav. På grund av vattkopporna var våra behov av att göra och se en massa utanför hotellet också mer begränsade än vanligt.

Vi bodde längst ner på den ena av de två stränderna. I ett hotell lite upp på berget, men med bara 300 meter till stranden. Vi hade också jättefin vy från hotellbalkongen. Skönt för oss, i synnerhet sen då barnen blev sjuka, var att vi hade all mat frukost, lunch och middagsbuffé inkluderat på hotellet. Perfekt att inte behöva leta restaurang när man är hungrig och att slippa sitta och vänta på maten med hungriga otåliga barn. Maten på hotellet var kanske inte något supergourmet men alla blev nog mätta och nöjda varje måltid. 

Runt om staden finns både flera vattenparker, nöjesfält, djurpark, delfinarie och annat roligt för barn. Ändå var det rätt lite barnfamiljer i Benidorm. De flesta var pensionärer eller unga. Vilket gjorde att de två attraktioner vi besökte var nästan folktomma. Skönt för oss som dessutom var lite ängsliga för att smitta folk med vattkoppor... Vi besökte djurparken hela familjen en eftermiddag. Och Hubbe och Maken besökte en av vattenparkerna som hade ett stort område för mindre barn den sista dagen. Annars dög stranden och hotellets lekpark mer än väl som underhållning åt våra barn.

Trots barnens prickar så tycker jag att vi fick en fin semstervecka. Vi hade ett stort rum och en stor balkong. Vi köpte en uppblåsbar plaskpol till barnen, så fastän vi var på rummet en del hade de hur kul som helst. Jag kände i alla fall att jag kunde slappna av ordentligt. Redan värmen gör det med mej. Att sedan dricka ett glas vin på balkongen när barnen somnat och lyssna på havet och titta på stadens ljus tillsammans med Maken var nog just vad vi behövde. Att åka på resa med småbarn är nog avslappnande ändå. Inte hela tiden men i det stora hela nog!

benidormBenidorm är känt för sina skyskrapor. Annar ligger staden vackert belägen mellan höga berg. Första kvällen hittade vi ett övergivet Frozen strandset som vi tog hand om. Tur eller hur!

benidorm2Palmer och sol! Då är jag så här glad. Det här var dessutom innan nån blev prickig....

benidorm3Balkongvy när solen går ner.

benidorm4När barnens prickar lugnat sej lite och de var pigga igen så besökte vi djurparken Terra Natura. Stor djurpark med mycket djur och fint fixat! Och nästan inga andra besökare. Kanske för att vi for dit på eftermiddagen och inte förmiddagen?! På flera ställen fick man gå in till djuren som så här på bilen ovan. Lite scary tyckte jag, men barnen gillade.

benidorm6Sista kvällen hittade vi ett tivoli nära centrum. Så vi köpte lite biljetter och åkte karusell. Bra med utomhusaktiviteter så att vi förhoppningsvis inte smittade någon?! Också här var det nästan folktomt.

Kommentarer

 • Jessica 23/06/2016 10:09pm (7 år sen)

  Det låter som om ni haft en härlig resa. Men sån otur med vattkopporna. Eftersom jag själv just precis har ett barn med vattkoppor, eller prckarna bröjar nog vara torra nu) så frågar jag bara av intresse..
  Hur gjorde ni med att röra sig då barnen hade det mest akuta skedet av vattkoppor? Det smittar ju så himla lätt har jag förstått så här var det nog inomhuskarens många många dagar :( men hur gör man om man bor på hotell och "måste" till restaurangen??
  Låter som om era vattkoppor kanske gick fortare om än våra..för prickarna bara ökade o ökade i hela 5 dagar..o allt som allt är det först idag dag 12 som jag skulle kunna säga att även de sista prickarna är torra. Feber hade vi också här så i vårt fall va de nog sån tur att man var hemma o inte på resa. Men hoppeligen har ni kanske haft en lindrigare version som gjorde att ni ändå vågade röra på er.

  • Hanna Stigzelius 26/06/2016 9:06pm (7 år sen)

   När det var som värst åt vi i turer Maken och jag och tog med mat till barnen upp på rummet. Sån tur med maten på hotellet alltså! Men vad jag har förstått så smittar det också värst innan det ens börjar komma prickar så innan Lillasyster blev prickig så smittade vi säkert en hel del... Nå, alla småbarn skall väl ändå ha det i något skede.

   Vi hade nog en väldigt snabb och lindig variant. Lillasyster fick prickar bara i två dagar och hade ju inte ens feber! Hubbe blev prickig i tre och hade feber en och en halv dag. Hubbes prickar blev torra efter typ två dagar efter den sista kom upp och Lillasysters ungefär samma.

 • Annia 27/06/2016 10:46pm (7 år sen)

  Alla småbarn skall väl få det men tyvärr kan vattkoppor vara jätte farligt för vuxna som inte haft det och gravida som inte haft det.

  • Hanna Stigzelius 03/07/2016 2:00pm (7 år sen)

   Jag vet det! Och jättefarligt är väl att ta i. Men det är mycket värre och har fler följdsjukdomar om man får det som vuxen. Men vi försökte vara så försiktiga vi bara kunde. Åt i skift och tog upp mat på rummet till Hubbe. Nu visade det sej dessutom att Lillasyster inte hade vattkoppor där, så förhoppningsvis smittade vi inte så många...

Skriv en kommentar