headersevendayssvartvitrosa2

Skönhetslistan

Skrivet av Hanna Stigzelius 24.05.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Det är så bra med Sevendays-veckotema när man har det lite skralt med inspis till blogginlägg. Skönhet och ideal är kanske inget jag funderar på så där jätteymycket till vardags. Men i och med att jag har en dotter så måste jag erkänna att jag blivit mer medveten om hur jag beter mej när det kommer till utseende över lag. Jag har nog alltid varit fåfäng, ända sedan jag var riktigt liten. Men samtidigt är jag lite lat när det kommer till skönhet. Inte en chans i världen att jag skulle se det som lönsamt att stå och föna håret varje gång jag tvättar det liksom. Så, ja jag vill väl se bra ut, men helst skall det liksom gå av sej själv... Inte så lätt alla gånger!

Det här är skönhet för mig: Spontant tänker jag först på smink. Men sen tänker jag natur och vackra landskap. De senare ger mej också mycket mer. Jag orkar inte riktigt med smink. Eller lite solpuder och mascara orkar jag med men inte mycket mer än det.  
Mina bästa skönhetstips: Låt bli att sminka dej några dagar i veckan och tvätta inte håret så ofta. Jag tror att det är bra att låta huden och håret sköta sej själv emellanåt. För oberoende hur bra produkter man använder så rubbar det ändå den naturliga balansen med produkter. Funkar i alla fall för mej, eller?!
Dagens skönhetsideal är: Alldeles för snäva. Man kan liksom inte vara rätt på nåt sätt. Jag tror inte att jag känner en enda kvinna som skulle vara helt nöjd med hur hon ser ut. Och då är alla mina vänner hur vackra som helst. Och visst är det galet att man skall gå omkring och känna sej fel hela tiden, fast man bara ser ut som folk gör mest.  
Jag motarbetar/följer skönhetsidealen på det här sättet: Jag försöker att lära mina barn att alla är olika och att det är bra. Jag har nog själv en ganska bra självkänsla och gillar hur jag ser ut. Jag är stolt över min kropp som klarat av att odla och föda så fina barn, även om jag nog ännu jobbar på att känna mej helt bekväm i bikini. Jag köper nästan aldrig smink och fixar mitt hår kanske max 5-10 gånger per år. Men jag sheivar, noppar och drar nog in magen om jag känner att någon tittar. Och jag försöker klä mej smickrande och så att jag känner mej snygg och bekväm. 
Min skönhetsrutin: Jag orkar inte alltid tvätta bort mitt smink ens. Så kanske 1/3 gånger sover jag med mascaran. Hemska saker. Annars tvättar jag med dermosils ansiktsskum och smörjar med Flows ekologiska ansiktskräm och olja. När jag går i bastun brukar jag lägga en ansiktsmask. Och så använder jag sån där duschkräm som gör att man inte behöver smörja sej så mycket efteråt. Det är lättare nu när det är sommar. Om vintrarna blir jag torr och fnasig överallt oberoende hur jag smörjer. Naglarna fixar jag aldrig och håret tvättar jag en gång i veckan. Torrschampo är super!
Senaste gången jag upplevde skönhet: Hubbe har börjat få fräknar i solen. Det är så fint att jag spricker. 
En person som är vacker: Mina barn är nog de finaste jag vet. När det kommer till kändisar tycker jag Julia Roberts är magiskt vacker!

3ADen dag jag känt mej allra vackrast. På vår bröllopsdag för snart fem år sedan. Fotot är taget av duktiga Nina Ahtola (fotograftips om du själv skall gifta dej i sommar/höst!)

Kommentarer

Skriv en kommentar