headersevendayssvartvitrosa2

Slut på prokrastinerandet!?

Skrivet av Hanna Stigzelius 04.10.2018 | 2 Kommentarer

Ibland kan det bara vara så svårt att få till ett blogginlägg. Den senaste veckan har jag varje dag tänkt att idag, idag skriver jag blogg. Men sen då kvällen kommer eller jag annars skulle ha möjlighet att sätta mej vid datorn så prokrastinerar jag. Jag kan ju blogga imorgon istället. Jo så gör jag, imorgon bloggar jag. 


Jag är annars också liite för bra för att prokrastinera (mitt nya favo-ord, det betyder alltså att skjuta upp saker på framtiden, men låter mycket fancygare) saker just nu. När det är mycket på gång blir det lätt så för mej. Men det är så dumt eftersom mängden energi man då lägger på en sak, också en liten strunt sak, blir så mycket större varje gång man skjuter upp den. Skulle man bara få det gjort är ju saken sen ur världen och energin kan brukas till annat. Väldigt lätt och logiskt så här i skrift, inte lika lätt att genomföra. I alla fall inte för mej. 


Men hej nu skrev jag ju ett blogginlägg! Jag sköt inte upp det. Hurra. Nu måste jag bara ta och skriva klart de där fem inläggen jag har i utkastskedet. Och de där fem till som jag har rubrikerna på i min kalender. För det att jag inte har bloggat betyder absolut inte att jag inte skulle ha något att blogga om! Tvärtom! Kanske oktober blir månaden då jag blir lite bättre på uppdatering än vad jag varit tidigare i höst!? 

2D44F9D6 2593 441A 8E3A 56DD6972C997Det här inlägget skrev jag faktiskt ren i morse uppe i luften påväg till Stockholm på arbetsresa! Bra tidsanvändning tycker jag. När man tänker att man ska göra något skall man göra det direkt. Mitt nya motto!?

Kommentarer

 • Alexandra Grahn 04/10/2018 10:04pm (5 år sen)

  Heja dig! Saknat dina inlägg. Hoppas du hittar inspirationen

  • Hanna Stigzelius 05/10/2018 12:11pm (5 år sen)

   Tack Alexandra???? Jag blev så glad för din kommentar. Inspisen har nog i sej funnits där, men bara inte riktigt tiden och energin.

 • Sandra Neuman 05/10/2018 2:53pm (5 år sen)

  Absolut! precis så är det och det är så man kommer enklast undan -att göra det direkt. Jag är jäääättedålig på det själv, och fast jag vet om hur jag ska göra, så är det inte alltid jag får det gjort ändå.

Skriv en kommentar